- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum va verifica Marcel Ciolacu dacă marile magazine au scăzut prețul la alimentele de bază. „Eu nu cred în sistemul de lucru cu amenzi cu hăituială”

23 Jun, 11:09 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu, anunț pe tema prețurilor reduse la alimente. La ce trebuie să se aștepte retailerii alimentari.
Cum va verifica Marcel Ciolacu dacă marile magazine au scăzut prețul la alimentele de bază. „Eu nu cred în sistemul de lucru cu amenzi cu hăituială”

Marcel Ciolacu, noi declarații despre prețurile reduse la alimente. Premierul a confirmat că prețurile la alimentele de bază vor fi plafonate în baza unui acord, fără scandaluri sau amenzi, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, noi declarații

Marcel Ciolacu a asigurat că veniturile producătorilor români nu vor fi afectate de înțelegerea dintre Guvern și marile magazine, în ceea ce privește reducerea prețurilor la alimentele de bază. El a menționat că are încredere că retailerii alimentari se vor ține de cuvânt, fără să fie terorizați cu controale.

Premierul a precizat că încă au loc negocieri între Guvern și marile lanțuri de magazine, în ceea ce privește plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Marcel Ciolacu a relatat că nu se poate antepronunța, însă va face mai multe declarații pe seama acestui subiect atunci când va avea o concluzie clară.

Citește și: Noi ordine de la 1 august! Ungaria renunță la plafoanele impuse prețurile alimentelor de bază

El a spus că își dorește ca un astfel de acord să fie implementat până la sfârșitul anului. Marcel Ciolacu vrea ca ca România să urmeze modelul Franței.

În caz contrar, dacă înțelegerile nu decurg favorabil, premierul are de gând să vină cu un act normativ. Totodată, el a menționat că retailerii alimentari nu vor fi verificați cu SRI, SIE și SPP. Marcel Ciolacu a relatat că nu crede în sistemul de lucru cu amenințări cu amenzi și cu efectuarea unor controale în masă.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Încă lucrăm la sistem, vom vedea ce sistem găsim cu retailerii. Producătorii români nu vor fi afectați. Lăsați-ne să terminăm și după cum bine știți, vom ieși și vom comunica. E ca în negocierile politice, nu ne putem antepronunța.

Am primit o listă cu alimente, ulei, zahăr. Sunt discuții la legume-fructe. Eu îmi doresc un acord până la finele anului, așa cum s-a făcut și în Franța.

Dar dacă nu există un acord, fiți siguri că vom veni și cu un act normativ. Nu va fi SRI, SIE și SPP. Haideți să terminăm acordul. Eu nu cred în sistemul de lucru cu amenzi cu hăituială”, a spus Ciolacu.

În urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu a declarat că retailerii alimentari au transmis deja o listă cu produsele pentru care românii vor scoate mai puțini bani din buzunare. Se ieftinesc următoarele alimente de bază: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.

Vezi și: Vești bune! Se ieftinesc alimentele de bază. Retailerii alimentari au bătut palma cu Guvernul