- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Se ieftinesc alimentele de bază. Retailerii alimentari au bătut palma cu Guvernul

22 Jun, 11:55 • Lupu Alexandra
Românii vor plăti mai puțin pentru alimentele de bază. Guvernul a făcut înțelegerea momentului cu retailerii alimentari.
Vești bune! Se ieftinesc alimentele de bază. Retailerii alimentari au bătut palma cu Guvernul

Înțelegerea momentului! Retailerii alimentari bat palma cu Guvernul și acceptă să reducă prețul la alimentele de bază, informează antena3.ro.

Se ieftinesc alimentele de bază

Guvernul și retailerii alimentari au pus la punct un acord voluntar pentru reducerea prețului la alimentele de bază. Înțelegerea este valabilă pentru o perioadă de 3 luni, iar dacă planul va funcționa, măsura va fi prelungită. În cazul în care prețurile nu vor scădea, în ciuda înțelegerii dintre Guvern și retailerii alimentari, Executivul are de gând să implementeze o ordonanță de urgență.

Guvernul Ciolacu nu renunță la planul de a reduce prețurile la alimentele de bază. Laptele, carnea, fructele și pâinea sunt câteva dintre produsele care trebuie să se găsească la un cost mai ieftin la raft. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează că o astfel de măsură atrage consecințe negative.

Citește și: S-a dat bătălia hypermarket-urilor! Cum a evoluat topul marilor retaileri alimentari în anul 2022

După primele consultări purtate cu premierul Marcel Ciolacu, retailerii alimentari spun că alimentele de bază se vor ieftini. Cu toate acestea, nu se știe de când vor scoate românii mai puțini bani din buzunare în magazine și care sunt procentele pentru reducerea tarifelor. Două variante au fost puse pe masa Executivului.

Alimente
Alimente

Prima variantă se referea la limitarea adaosului comercial pe tot lanțul, de la producător la raft. A doua variantă se referea la suspendarea pe termen limitat a taxelor impuse de marii retaileri, care intră în competența prețurilor. Marcel Ciolacu și-a arătat intenția de a reduce prețurile la alimentele de bază încă din momentul în care a ocupat oficial funcția de premier. El a afirmat în mai multe rânduri că vrea să aducă inflația la 8% și, totodată, a declarat că scăderea prețului la alimentele de bază este o prioritate pentru guvernare.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, declară Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Lidl își păstrează poziția de lider în topul retailerilor din România. Compania germană a avut un profit net impresionant