- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CUTREMUR pe piața RCA! Prețurile polițelor vor zdruncina buzunarele șoferilor. Iată lista criteriilor pentru stabilirea costurilor

19 Jul, 14:56 • Constantin Cristina
Prețul polițelor RCA a explodat în urma falimentelor succesive ale celor mai mari jucători din piața de profil. Cât au de plătit șoferii români pentru asigurări.
CUTREMUR pe piața RCA! Prețurile polițelor vor zdruncina buzunarele șoferilor. Iată lista criteriilor pentru stabilirea costurilor

CUTREMUR pe piața RCA! Prețurile asigurărilor au explodat și le creează mai multe probleme șoferilor, a informat antena 3 CNN.

Firmele de asigurări intenționează să ia în calcul mai multe criterii pentru evaluarea riscurilor, iar motivul îngrijorător pentru români este că prețurile RCA vor crește.

Citește și: Schimbare majoră în legislaţia RCA. Cresc limitele de despăgubire, iar asigurarea nu va mai acoperi accidentele

CUTREMUR pe piața RCA! Prețurile polițelor vor zdruncina buzunarele șoferilor. Iată lista criteriilor pentru stabilirea costurilor

Factorii care determină majorarea prețul unei polițe de acest tip sunt vârsta șoferului și riscul mai ridicat de accidente la oraș decât în comune sau sate.

De asemenea, firmele de asigurări insistă să includă și vechimea mașinii sau kilometrajul, dar și dacă șoferul se deplasează preponderent la oraș sau într-o localitate mai mică.

Șoferii au acum la dispoziție lista în care sunt trecute criteriile luate în calcul în prezent de companiile de asigurări pentru stabilirea prețului la aceste asigurări. Lista însă este diferită și complexă în funcție de fiecare companie, dar următorii factori sunt la bază.

– rata daunalităţii;

– puterea vehiculului;

– marca şi modelul vehiculului;

– vârsta conducătorului auto;

– localitatea de domiciliu.

RCA
RCA

Mai mult, sunt anunțate schimbări semnificative în domeniul asigurărilor de acest tip pentru șoferi. Unele vehicule nu vor mai avea nevoie de acest tip de asigurare. Mai exact, trotinetele și bicicletele cu motor vor fi în mod obligatoriu asigurate. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare.

De altfel, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate ca mijloc de transport, atunci asigurarea nu va acoperi daunele produse de un posibil accident. În acest caz cel vinovat de accident trebuie să scoată bani din buzunar pentru a achita daunele. Se vor introduce și derogări de la plata RCA în cazul vehiculelor utilizate sezonier printre care și motocicletele.

Vor putea fi și excepții în acest sens. De exemplu, poate fi vorba despre mașinile de poliție sau pompieri dar numai dacă statul își va asuma achitarea daunelor în caz de accident.

Alte articole: Schimbare istorică pentru români! Anumite vehicule nu vor mai avea nevoie de poliță RCA