- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dacia Spring primește undă verde. Concluzia unui șofer după ce a parcurs 120.000 de kilometri cu mașina. „Practic, ai dormit în ea”

18 Jul, 09:03 • Lupu Alexandra
La ce concluzie a ajuns un șofer român după ce a parcurs 120.000 de kilometri cu Dacia Spring, într-un an și jumătate. Mașina primește undă verde.
Dacia Spring primește undă verde. Concluzia unui șofer după ce a parcurs 120.000 de kilometri cu mașina. „Practic, ai dormit în ea”

Dacia Spring este una dintre cele mai căutate mașini electrice din România, iar totul se datorează prețului mic de achiziție. Mulți români care au un astfel de autoturism se declară mulțumiți de economiile pe care le fac, în timp ce alții se plâng de problemele pe care le descoperă, informează ziare.com.

Dacia Spring primește undă verde

Un român a scris o postare pe Facebook în care a povestit că a parcurs 120.000 de kilometri cu Dacia Spring într-un an și jumătate. Șoferul se declară extraordinar de mulțumit de mașină.

Citește și: Cum poți reduce consumul de combustibil. Butonul din mașină care te ajută să faci economie

„Bună ziua, dragi posesori de Dacia Spring, ieri eu am reușit să ating borna de 120.000 de km într-un an și jumătate, mă declar extraordinar de mulțumit de mașinuță foarte fiabilă până în momentul de față, acum rămâne de văzut până la cât o să reziste bateria, drumuri bune la toată lumea”, scrie românul pe grupul de Facebook Dacia Spring România.

Românii n-au ezitat să reacționeze în secțiunea de comentarii. Unii dintre ei l-au felicitat, alții i-au cerut mai multe informații despre mașina electrică Dacia Spring.

„Deci ai facut aproximativ 300 km pe zi? Cum ai încărcat-o? Bănuiesc că nu acasă… Iarna ai încărcat-o de 2 ori pe zi?”, întreabă un român.

„Nu am stat sa calculez dar în medie fac 250 pe zi, depinde de temperatura de afară, da, normal că o încarc și acasă”, răspunde autorul postării.

„Iarna cum ai făcut? La cca 300 km îți trebuiesc 2-3 incărcări? Și vara să faci 300 km prin oraș tre’ să faci 2 încărcări?

Bănuiesc că ai stat un pic prin stații la încărcat?”, întreabă o altă persoană.

„Sau în stații la încărcat, sau că taxiurile în stația lor… diferența nu e mare la stat, în schimb e mare la mers. Cred că „s-a plătit” singură deja”

„Dacă aveai sănătatea bateriei sub 75% nu puteai să o schimbi până se sfârșea garanția?”

Dacia Spring
Dacia Spring

Întrebat despre starea bateriei, românul spune că nu are multe informații de la revizii. Șoferul precizează că reprezentanțele nu aveau tehnologia necesară.

„Reprezentanțele unde am făcut reviziile nu au fost în stare să îmi spună sănătatea bateriei „nu au tehnologia necesară”, a precizat autorul postării.

„Folosită doar pentru uz personal?”

„Evident că nu, dar da și în scop personal dar predominant pe ridesharing”

„Felicitări! Și noi am călărit-o din Cluj până la: mare, Oradea, Ungaria. De 3 luni 10000 km.Fără nici o problemă!”

„Postări de genul asta mă fac și mai încântat de ideea unui Spring…. Deșii când văd comentariile de pe pagină oficială Dacia, mă cam ia cu rău”

„Acolo comentează mulți să se afle în treabă. Au mai fost probleme pe ici pe colo dar la 46k de springuri vândute nu-i așa grav. Mașinuța este bună și economică”

„120 000 de km într-un an jumate?! Practic, ai dormit în ea”

„Succes și să țină cât mai mult. Repet, în ritmul asta, ne zici TU ce și cum. Până acum, din câte îmi amintesc, este record de kilometri postați pe grup. Eu într-un an am ajus la 9k de km”

Vezi și: De câți bani ai nevoie pentru a-ți instala acasă o stație de încărcare pentru mașina electrică. Recomandări pentru a reduce costurile de încărcare