- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De câți bani ai nevoie să ajungi la mare de 1 Mai, în 2023. Bilete de tren reduse cu până la 10%

25 Apr, 11:58 • Bocioacă Bianca
Românii care aleg să petreacă de 1 Mai la mare și aleg să călătorească cu trenul pot beneficia de reduceri de până la 10% la bilete.
De câți bani ai nevoie să ajungi la mare de 1 Mai, în 2023. Bilete de tren reduse cu până la 10%

Dacă petreci de 1 Mai la mare și nu știi dacă să mergi cu mașina sau cu trenul, îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărei variante.

Cu mașina veți avea parte de mai mult confort, veți putea opri unde și când doriți, dar veți scoate din buzunar ceva mai mulți bani. Pentru un singur plin veți plăti în jur de 500 de lei, iar traficul va fi unul greu de suportat cu siguranță.

Totuși, puteți opta pentru mersul cu trenul, un bilet de tren la clasa a II-a costând numai 65 de lei, iar la clasa I 100 de lei.

Citește și: Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 Mai. Prețuri colosale pentru un adult, pentru două nopți de cazare

Mai multe trenuri pentru minivacanța de 1 Mai

Dacă vă hotărâți să mergeți cu trenul, trebuie să știți faptul că CFR Călători a anunțat că va pune la dispoziție între 27 aprilie – 2 mai mai multe trenuri față de cele existente acum.

Este vorba despre trenurile directe Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Veți avea la dispoziție și conexiuni rapide din Capitală, pe ruta București Nord-Cosntanța, la interval de una sau două ore.

Citește și: Vremea de 1 MAI. ANM anunţă ploi, descărcări electrice şi grindină. Elena Mateescu: O încărcătură de vapori modifică echilibrul dintre zona polară și zona tropicală

CFR Călători recomandă cumpărarea biletelor de tren din timp și folosirea tuturor trenurilor puse la dispoziție în graficul zilei. Biletele pot fi achiziționate fie onlie, pe www.cfrcalatori.ro, sau din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, disponibilă îmn Google Play, App Store și Huawi AppGallery. Legitimațiile de călătorie pot fi cumpărate și de la automatele de vânzare bilete din gări, sau direct de la casele de bilete sau agenții de turism.

CFR Călători oferă reduceri de 10% la biletele dus-întors cumpărate anticipat. Dacă achiziționați biletele de la automatele de vânzare din stații sau online, direct de pe site sau de pe telefon, primiți o reducere de 5%. Elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de o reducere de 50% la clasa a II-a.