- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce construiesc românii case în țară, deși trăiesc de ani buni în străinătate. Unii nu au de gând să se mai întoarcă vreodată în România

05 Jul, 16:05 • Andrei Alina
Case în România sau locuințe în țara de rezidență? Este dilema multor români care trăiesc și muncesc de ani buni în străinătate.
De ce construiesc românii case în țară, deși trăiesc de ani buni în străinătate. Unii nu au de gând să se mai întoarcă vreodată în România

„Ce părere aveți despre cei ce locuiesc în străinătate de mulți ani, dar își construiesc casă în România? Adică, în loc să-și trăiască viața, consumă banii pe ceva ce nu vor folosi niciodată… Cum vedeți situația asta?”, a întrebat un român pe un grup din care fac parte mulți conaționali stabiliți în străinătate, potrivit Gândul.

Citește și: O româncă și-a transformat avionul în casă! Proiectul său „Just A Plane House” a devenit viral pe rețelele sociale

 

Case în România sau locuințe în țara de rezidență? Opiniile sunt împărțite.

„Chestia e simplă… dacă vrei să te întorci în România, atunci îți faci casă sau o renovezi pe cea pe care o ai deja. Dacă nu mai vrei să te întorci acasă, te orientezi spre o locuință acolo unde stai… sau stai în chirie pentru totdeauna. Românu’ are simțul proprietății, cred că e o chestie care e în ADN-ul nostru”, a comentat cineva.

Printre cei plecați în străinătate sunt și români care nu se mai gândesc la reîntoarcerea în țară. Mulți și-au cumpărat deja case în țările adoptive.

Citește și: Casa uriașă a unui miliardar celebru cu un garaj pentru 30 de mașini a fost scoasă la vânzare. Cum arată castelul de 5.000 de metri pătrați

Dar sunt și români care recunosc că au investit toți banii strânși afară într-o casă în România, dar, foarte probabil, nu o vor locui niciodată.

„Eu sunt unul dintre cei care și-au construit casă în țară. Din viață să nu pleci până nu sădești un copac, până nu-ți faci o casă și o familie. Sperăm la vremuri mai bune, poate le facem ca și case de vacanță, noi ăștia care nu am uitat de unde am plecat… Poate că nu vrem să lăsăm chiar de tot trecutul în urmă”, a scris românul.

Există și români care și-au propus să se întoarcă în România la pensie.