- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

DE NECREZUT! Ion Țiriac a refuzat o funcție importantă, de care nici nu a vrut să audă „Le-am spus că bagă în faliment”

01 May, 14:46 • Constantin Cristina
Afaceristul român, Ion Țiriac a refuzat o funcție importantă venită la propunerea marilor federații europene, însă nici nu a vrut să audă. Iată părerea magnatului.
DE NECREZUT! Ion Țiriac a refuzat o funcție importantă, de care nici nu a vrut să audă „Le-am spus că bagă în faliment”

Ion Țiriac a refuzat să ocupe postul de președinte al Cupei Davis, în urma propunerii venite din partea marilor federații europene, în special cele franceză, spaniolă și italiană, a anunțat ProSport.

Fostul jucător profesionist de tenis nu a acceptat oferta și nici nu a vrut să audă, deoarece consideră că rolul lui în tenis s-a terminat.

Citește și: Frații Pavăl marchează o nouă investiție record! Un nou magazin Dedeman va fi construit pe un teren cumpărat de la Țiriac

Ion Țiriac a refuzat o funcție importantă

„De ce nu mă duc eu? Nu mă duc pentru că rolul meu în tenis s-a terminat, dar cei responsabili, ca de obicei, nu pățesc nimic! Adică, era de văzut treaba asta, le-am dat trei ani. Au stat doi ani și jumătate, au ajuns la faliment!”, a spus Țiriac

Mai mult, Țiriac a spus că dacă era el la conducere la momentul potrivit, acum Cupa Davis nu ar fi devenit o ruină.

„Le-am spus că bagă în faliment Cupa Davis, care este mai tare decât toate Grand Slamurile la un loc! (nr. Ar fi trebuit) Tur – retur pentru toate grupele în afară de primele 8 care ar fi calificate în sferturi! Calendarul tenisului are 13 luni, nu 12! Cupa Davis ar trebui să se întoarcă unde a fost, după părerea mea, cu singura diferență ca a doua categorie, în afară de primele 8 echipe, să joace acasă și în deplasare. Câte două ture pentru ca asta face o emulație enormă la un nivel mai jos al tenisului”, a mai spus Țiriac.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Astfel, Țiriac ar dori anularea disputării meciurilor în patru orașe diferite. De altfel, anul acesta, cele mai bune 16 reprezentative din lume se vor duela în Croația, Italia, Marea Britanie și Spania. Mai apoi, cele 8 finaliste vor evolua la Malaga.

De asemenea, magnatul a povestit despre finala Cupei Davis din Brazilia, de la finala intern-zonală disputată la Sao Paolo în august 1971.

„Eu cu Ilie Năstase am stat zece zile să ne antrenăm înainte să ne calificăm în a doua noastră finală din cele trei jucate contra Statelor Unite în Cupa Davis. Brazilienii sunt un pic mai exuberanţi. Zece zile ne aruncau cu pietricele, cu monede şi i-am spus partenerului ăsta al meu Tănase, Năstase, cum se numeşte, că nu e de joacă.

Fiind 2-2 în a treia zi, eu trebuia să joc ultimul meci de simplu şi s-a întâmplat să nu greşesc o minge (n.r. Țiriac l-a bătut pe Jose-Edison Mandarino cu 6-0:6-2:6-4 în meciul 5, decisiv pentru calificarea în challenge/round-ul contra Statelor Unite ale Americii). În partida aceea am câştigat în trei seturi într-o oră şi jumătate. Dar greşeala mea, şi mi-o asum, dar nu se face, a fost că le-am arătat pumnul ălora. Erau 8.000 de oameni. Norocul meu a fost că erau 200 de oameni de ordine în jur.

Când a început vulcanul acela, m-a prins cineva de spate şi când i-am dat un cot celui care m-a prins, cred că i-am rupt gura lui Georgescu (n.r. Ștefan Georgescu), care era căpitanul-nejucător. Apoi m-am dus şi am mai luat o rachetă şi am spus «Primul care intră aici, eu îi sparg capul», chiar dacă mă fac bucăţi ceilalţi. Nu eram pregătit dar eram gata să sparg capul oricui mă atingea”, a afirmat Țiriac.

Alte articole: Allianz-Ţiriac aduce noi avertismente! Cel mai important asigurător din România spune că plafonarea prețurilor RCA „riscă să pună piața sub presiune”