- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie de ultimă oră! Prefectura Capitalei anunță verificări la stațiile de carburanți. „Va exista toleranţă zero pentru orice abatere”

28 Aug, 12:23 • Lupu Alexandra
Prefectura Capitalei anunță controale la toate stațiile de carburanți. Iată mai multe informații.
Decizie de ultimă oră! Prefectura Capitalei anunță verificări la stațiile de carburanți. „Va exista toleranţă zero pentru orice abatere”

Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, anunţă că a fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural astăzi şi că vor fi demarate controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL, informează stiripesurse.ro. Totul se întâmplă în contextul în care două stații GPL au explodat sâmbătă în Crevedia.

Controale la toate stațiile de carburanți

Rareş Hopincă a informat că a fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural astăzi. Prefectul Municipiului Bucureşti precizează că se va verifica documentația existentă la nivelul fiecărui obiectiv, dar mai mult decât atât, oficialul menționează că nu va exista toleranță pentru nicio abatere de la legislație.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Traficul rutier rămâne blocat după explozia de la Crevedia. Anunț pentru șoferi. Care sunt rutele ocolitoare

„Am convocat Colegiul Prefectural al Municipiului Bucureşti şi din dispoziţia primului ministru vom demara controale la absolut toate staţiile. Se va verifica întreaga documentaţie existentă la nivelul fiecărui obiectiv.

Unde există cele mai mici sincope în documentaţia de avizare, aceste staţii vor fi închise. Dacă există obiective neconforme, va exista toleranţă zero pentru orice abatere de la legislaţia în vigoare”, a declarat prefectul Municipiului Bucureşti.

Hopincă a menționat că Planul de risc al Municipiului Bucureşti cuprinde 380 de staţii GPL şi benzinării clasice. Oficialul a afirmat că o bună parte dintre aceste benzinării se află în zonele centrale ale Capitalei.

„Ce putem noi face în acest moment? Aş vedea trei lucruri. Unu: un plan de control extrem de riguros şi chiar agresiv la toate aceste obiective, cu toleranţă zero pentru orice minimă abatere. Doi: un plan de prevenţie, ca să existe foarte bine delimitate fluxurile şi planurile de acţiune în cazul oricărui incident.

Trei: ar trebuie o analiză legislativă, să vedem dacă se mai poate permite existenţa unor astfel de obiective în zonele rezidenţiale aglomerate sau nu. Aici va trebui să pornim de la nevoia cetăţenilor, pe de o parte, pentru că, de exemplu, toate taxiurile din Bucureşti alimentează de la aceste staţii. Pe de altă parte, nu putem tolera nici existenţa celui mai mic pericol într-o zonă rezidenţială.

Deci, va trebui să facem şi o analiză a cadrului legislativ, să vedem dacă mai putem permite astfel de facilităţi în zonele rezidenţiale aglomerate sau nu”, declară prefectul.

Stație de carburanți
Stație de carburanți

Hopincă a estimat că rezultatele controalelor vor fi gata până la sfârşitul săptămânii. Mai mult, prefectul a ținut să menționeze că românii care locuiesc în Capitală nu se află în pericol din cauza stațiilor de carburanți.

„În momentul de faţă, cetăţenii Capitalei nu se află în niciun pericol, pentru că toate aceste staţii funcţionează legal. Ce trebuie noi să analizăm acum este – din păcate, din cauza acestui eveniment nefericit care s-a întâmplat la Crevedia – întreg cadrul legislativ şi aş spune chiar şi cadrul de avizare, pentru că, din nou, şi din punctul meu de vedere, poate că unele dintre aceste facilităţi nu ar mai trebui să îşi găsească locul în centrul oraşelor”, afirmă Rareș Hopincă.

Citește și despre: Premierul Marcel Ciolacu ia măsuri aspre după tragedia de la Crevedia „Am și eu sute de întrebări cu ce s-a întâmplat, la care aștept răspunsuri”