- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie fără precedent! Amenda uriașă primită de un pensionar după ce a abandonat un pui de pisică în Galați

27 Aug, 20:11 • Lupu Alexandra
Caz fără precedent. Un pensionar a fost amendat după ce a abandonat un pui de pisică în Galați.
Decizie fără precedent! Amenda uriașă primită de un pensionar după ce a abandonat un pui de pisică în Galați

Un bărbat de 74 de ani a fost amendat de agenții de poliție după ce a abandonat un pui de pisică. Animalul a fost lăsat într-o pungă de plastic, agățată de oglinda unei ambulanțe veterinare, informează antena3.ro.

Amendă colosală pentru abandonarea unui pui de pisică

Pensionarul de 74 de ani a fost identificat de polițiști la două săptămâni după ce a abandonat puiul de pisică. El a primit o amendă de 3.000 de lei, conform prevederilor din legea privind protecția animalelor.

Citește și despre: Șoferii de camioane, amendați drastic pentru pagubele făcute pe noul pod de la Brăila. Sorin Grindeanu: „I-am amendat pe toți, vor fi remediate lucrările”

„În urma activităților efectuate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, în cursul zilei de ieri, 21 august 2023, a fost identificată persoana care, la data de 07.08.2023, a abandonat un pisoi în vârstă de aproximativ trei săptămâni într-o pungă de plastic atârnată de oglinda unei ambulanțe veterinare parcată în fața unui cabinet veterinar din municipiul Galați. Este vorba despre un bărbat, de 74 de ani, din municipiul Galați”, a anunțat IPJ Galați.

Animalul nu a avut hrană atunci când a fost abandonat. Puiul de pisică a fost găsit și salvat de către o angajată a cabinetului veterinar la finalul programului de lucru. În prezent, animalul este îngrijit de personalul cabinetului veterinar și așteaptă să fie adoptat. Cazul nu este unul izolat.

Pui de pisică
Pui de pisică

O femeie a fost sancționată cu 12.000 de lei, maximul prevăzut de lege, după ce a abandonat o pisică rănită, într-o pungă de plastic, pe o stradă din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin.

„O femeie de 48 de ani, din Reşiţa, care a abandonat astăzi, pe stradă, o pisică rănită, a fost sancţionată cu amendă de 12.000 de lei.

Azi, în jurul orei 10:30, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați despre faptul că o pisică rănită zăcea abandonată pe strada Libertăţii din Reşiţa, într-o pungă de plastic. Imediat, poliţiştii au început verificările şi au identificat persoana care a abandonat animalul, fiind vorba despre o femeie de 48 de ani, din Reşiţa.

Pentru fapta comisă, a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 12000 de lei”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Amenzi usturătoare pentru românii care locuiesc la bloc. Primești amendă de până la 3.000 de lei dacă încalci această lege