- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie majoră cu privire la tichetele de masă. Se schimbă totul de la 1 octombrie 2023

25 Sep, 15:01 • Stefan Simion
Marcel Ciolacu, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, dar și liderul liberal, Nicolae Ciucă au efectuat în această dimineață multiple negocieri care au avut un rezultat radical și aspru cu privire la tichetele de masă de care toată lumea are nevoie.
Decizie majoră cu privire la tichetele de masă. Se schimbă totul de la 1 octombrie 2023

Guvernanții s-au răzgândit în utlimele clipe! Focusul nu a fost doar asupra tichetelor de masă, ci și în privința festivalurilor, dar a evenimentelor culturale. TVA-ul va crește de la 5% la 9%, ceea ce este inadmisibil pentru populația română, având în vedere că Marcel Boloș, Ministrul de Finanțe, nu avea intenția de a crește valoarea TVA-ului.

Tichetele de masa
Tichetele de masa

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/pensii-2024-se-recalculeaza-toate-pensiile-iata-ce-romani-vor-primi-50-in-plus-371382/

Tichetele de masă vor fi eliminate?

Guvernanții au susținut multiple negocieri cu privire la tichetele de masă, iar rezultatele nu au fost cele dorite de către populația ce constituie statul român. Dacă până acum tichetele de masă erau plătite atât în cash, cât și prin intermediul cardurilor restricționate, decizia a fost luată în măsura în care tichetele de masă să fie plătite doar pe cardul restricționat. Această decizie a fost luată și reluată, guvernanții răzgândindu-se de mai multe ori asupra acestei decizii, însă și firmele au contribuit la această alegere. Totodată, avantajul firmelor în adoptarea acestei decizii este una bună, întrucât comisioanele acestora vor fi reduse odată cu instituirea acestor tichete de masă doar pe carduri restricționate.

Există și alte măsuri schimbate și adoptate?

Ceea ce s-a discutat până la momentul actual în cadrul prouectului delege va rămâne neschimbat. Sunt multe măsuri care au fost luate și bătute în cuie, precum: contribuția angajaților români la asigurarea de sănătate; salariul de peste 10.000 de lei al IT-iștilor îi va obliga să plătească un anumit impozit pe venit, dar și pierderea voucherelor de vacanță celor care au un venit de peste 8.000 de lei.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult