- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie majoră pentru milioane de români! Vin ajutoare GRATUITE la nivel național. Boloș: „Am adoptat astăzi noi reglementări”

25 May, 20:45 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloş anunță vestea zilei pentru milioane de români! Se dau noi ajutoare gratuite în toată țara.
Decizie majoră pentru milioane de români! Vin ajutoare GRATUITE la nivel național. Boloș: „Am adoptat astăzi noi reglementări”

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut un nou anunț pentru românii cărora li s-a promis mai mult sprijin pe perioada crizei. Oficialul a anunţat că persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire vor beneficia, gratuit, de reabilitarea termică a locuinţelor.

Boloș confirmă noi ajutoare gratuite pentru românii vulnerabili

Ministrul explică și că noul proiect este propus pentru a ajuta românii care nu au veniturile necesare, dar care au nevoie să își îmbunătățească locuința din punct de vedere energetic, cu scopul de a avea facturi mai mici.

Vezi și: A fost semnat contractul pentru Metroul Cluj. Investiția costă 9 miliarde lei și reprezintă cel mai mare contract din Ministerul Transporturilor

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se introduc noi reglementări în domeniul proiectelor finanţate din fonduri europene, pentru a atrage cele 5 miliarde de euro ce mai pot fi atrase din perioada de programare 2014-2020, dar şi pentru a asigura accesul rapid, facil şi transparent la fondurile Politicii de Coeziune aferente perioadei 2021-2027, în valoare de 46 miliarde de euro.

Continuăm eforturile pentru a ne asigura că România beneficiază de întregul buget aferent perioadei 2014 – 2020 pus la dispoziţie prin politica de coeziune pentru a duce la bun sfârşit proiectele de infrastructură, care reprezintă o prioritate strategică pentru România. În acest sens, am adoptat astăzi noi reglementări care să răspundă situaţiilor identificate în cursul procesului de implementare a proiectelor, astfel încât să eliminăm riscul întârzierii acestora şi să ne asigurăm că cele 5 miliarde de euro pe care le mai avem la dispoziţie sunt folosite pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale românilor şi pentru a sprijini economia, cu accent pe specializare inteligentă, cercetare şi inovare”, a declarat Marcel Boloş, potrivit unui comunicat MIPE.

Ai mai putea citi: Două noi penitenciare în România. Unul de maximă siguranță, altul cu regim deschis, 175 de milioane de euro investiție

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult