- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizii anunţate de ministrul Agriculturii în urma protestelor. Ce promite Florin Barbu: „Două proiecte foarte importante”

15 Jan, 18:26 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a luat decizii decisive în urma protestelor fermierilor, anunțând două proiecte esențiale menite să sprijine agricultorii români. Până la data de 30 mai, se va acorda un sprijin substanțial de 100 de euro pe hectar pentru toate culturile plantate în toamna anului 2022.
Decizii anunţate de ministrul Agriculturii în urma protestelor. Ce promite Florin Barbu: Două proiecte foarte importante

Decizii anunţate de ministrul Agriculturii în urma protestelor. De asemenea, se va oferi un sprijin financiar de 100 de euro pentru fiecare Unitate de Muncă Agricolă (UVM) în cazul vacilor de carne și al porcilor. Aceste măsuri vin ca răspuns la dialogul intens desfășurat în cadrul bugetului pe anul 2024 și reflectă importanța sectorului agricol în economia țării, reprezentând 2% din Produsul Intern Brut (PIB) al României.

Decizii anunţate de ministrul Agriculturii în urma protestelor

Florin Barbu a subliniat că asociațiile fermierilor au fost informate cu privire la sumele alocate în buget și că sprijinul acordat este menit să ajute fermierii să depășească dificultățile curente. Acest sprijin financiar include subvenționarea integrală a accizei utilizate în agricultură până în anul 2026.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunț important pentru românii care așteaptă recalcularea pensiilor. Când vor primi a doua majorare a indemnizațiilor din 2024

Ministrul Agriculturii a prezentat și două proiecte cheie pentru sprijinirea fermierilor. Primul este un credit destinat fermierilor, acordat pe cadrul Ucraina, cu o dobândă de 1.95%, suportată de Ministerul Agriculturii și Guvernul României. Al doilea proiect vizează un credit agricol cu o dobândă de 2% plus robor, dedicat capitalului de lucru al fermierilor.

„Asociațiile au dat curs dialogului pe care l-am avut  în cadrul bugetului pe anul 2024, al ministerului Agriculturii. Așa cum v-am spus și mai devreme, Agricultura are 2% din PIB-ul României. Sunt foarte multe forme de sprijin pe care asociațiile le știau, majoritatea fermierilor din țară au fost informați de sumele pe care le avem prevăzute în buget. Vorbim de sume importante pentru că, anul acesta, până pe 30 mai vom acorda un sprijin de 100 de euro pe hectar pentru toate culturile din toamna anului 2022. Vom da un sprijin 100 de euro UVM vaca de carne, 100 de euro porc, 100 de euro UVM în sectorul agricol.

Vom subvenționa integral în anul 2024. Anul este emis până în anul 2026, toată acciza care este utilizată în Agricultură. Sunt forme de sprijin pe care ministerul Agriculturii și Guvernul României le au în bugetul pe anul 2024 pentru a încerca, în această perioadă destul de grea fermierilor români, să scoatem toate societățile fermierilor din dificultate. Pentru acest lucru am venit în sprijinul fermierilor români cu două proiecte foarte importante.

Pe de o parte, creditul fermierilor, care se dă pe cadrul Ucraina, unde vor beneficia de capital de lucru, cu 1.95% dobândă, roborul suportat de către ministerul Agriculturii și Guvernul României.  Un al doilea credit, creditul agricol, cu 2% plus robor, care este pentru capital de lucru”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Citeşte şi: Se lansează o nouă ediție de titluri Tezaur. Ministerul Finanțelor anunță dobânzi neimpozabile de până la 7%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult