- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Descoperirea șocantă făcută de un român, după ce a deschis o conservă cu carne de vită. „Erau gene și sprâncene în conservă”

19 Jul, 10:21 • Lupu Alexandra
Un clujean a cumpărat o conservă cu carne de vită de la un lanț cunoscut de magazine din România. A avut un adevărat șoc când a deschis-o.
Descoperirea șocantă făcută de un român, după ce a deschis o conservă cu carne de vită. „Erau gene și sprâncene în conservă”

Un clujean a cumpărat de la un cunoscut lanț de magazine din România o conservă cu carne de vită. A avut un adevărat șoc când a deschis-o și și-a dat seama ce conține, informează antena3.ro.

Ce conținea conserva cu carne de vită

Majoritatea conservelor, fie ele cu carne, peşte sau alte alimente, sunt o opțiune avantajoasă pentru românii care nu au timp suficient să pregătească masa sau nu au suficient timp pentru a mânca ceva mai mult decât atât. Așa s-a întâmplat și în cazul unui clujean, care a cumpărat o conservă cu carne de vită.

Te-ar putea interesa și: Inspectorii ANPC nu mai au voie să filmeze în timpul controalelor. Decizie oficială! Ce se va întâmpla cu înregistrările făcute

Mare i-a fost mirarea când a deschis produsul și a privit cu atenție conținutul. Când a deschis produsul, românul a observat urme de „gene și sprâncene”, probabil ale animalului, mixate cu bucăți de piele și carne, iar ulterior, puse în conservă. Eticheta arată că produsul conține „65% carne de vită, apă, șorici, amidon din cartofi, fibre din grâu, sare iodată, zahăr, condimente (piper alb, ulei de nucşoară, ulei de dafin, boia de ardei), conservant: nitrit de sodiu”. În cel mai optimist scenariu, genele găsite de român în interior sunt din șorici.

Conservă cu carne de vită
Conservă cu carne de vită

Cazul nu este unul izolat. La începutul anului, un român a cumpărat o conservă dintr-un magazin. El a descoperit că produsul conținea excremente de urs. Firma care a produs conservele respective a fost amendată cu suma de 40.000 lei de către responsabilii Protecției Consumatorilor Covasna. În momentul în care vânzările au fost descoperite, acestea erau derulate atât în Târgu Secuiesc, cât și în comuna Turia.

Conservele erau denumite „Urme de urs” și valorau 40 lei. Produsul avea 30 de grame și, conform etichetei, era vegan, având în conținut 100% excremente de urs brun transilvănean. Acesta putea fi păstrat un termen nelimitat în în interiorul ambalajului, însă de la momentul deschiderii, trebuia consumat în termen de 22 ore.

Producătorul era S.C. Xindex Eco SRL din județul Harghita, comuna Sânmartin. Protecția Consumatorilor s-a sesizat în acest caz și a aplicat sancțiunile necesare. Firma a fost amendată cu 40.000 lei.

„Amenda a fost aplicată marți, este vorba despre firma producătoare S.C. Xindex Eco SRL, pentru că firma Lixid Project care produce berea şi chipsurile Csíki Sör şi Csíki Csipsz, doar distribuia aceste produse.

Noi am găsit anul trecut aceste produse pe piață, la Târgu Secuiesc și Turia, am făcut o notificare către CJPC Harghita, ei au controlat firma Lixid Project și au constatat că, de fapt, nu ei sunt producătorii, ci firma soră care are punctul de lucru la Malnaș, în județul Covasna, și atunci s-a întors la noi. Am cerut documente, până au venit a durat puțin, dar marți am aplicat amenda”, explică șeful CJPC Covasna.

Citește și despre următorul subiect: Alertă pentru turiștii care merg pe litoral. ANPC a început închiderea restaurantelor. În ce condiții mizere erau ținute alimentele