- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Devenită capitală europeană, Timișoara s-a autodepășit! Primarul Fritz nu s-a zgârcit și a cheltuit 50.000 de euro pentru mâncarea invitaților

20 Feb, 16:41 • Stefan Simion
Primarul Fitz s-a întrecut pe sine! Peste 50.000 de euro au fost cheltuiți pentru mâncarea și băutura invitaților.
Devenită capitală europeană, Timișoara s-a autodepășit! Primarul Fritz nu s-a zgârcit și a cheltuit 50.000 de euro pentru mâncarea invitaților

Sărbătoare mare la Timișoara! Devenită Capitală Europeană a Culturii, primarul Fritz nu s-a zgârcit pentru mâncarea și băutura invitaților. Peste 50.000 de euro au fost investiți pentru acest eveniment, citează stiripesurse.ro.

Eveniment de zile mari la Timișoara! Primăria a făcut investiții record pentru a sărbători titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023. Locuitorii nu au evitat să-și spună părerea despre organizarea responsabililor. Deschiderea a avut loc la Iulius Mall, acolo unde timișorenii s-au confruntat atât cu o pană de curent, cât și cu ocazia de a se răsfăța cu mâncare și băutură estimată la valoarea de 50.000 euro.

Ioan Holender nu a lipsit de la inaugurare. Fostul director al Operei din Viena a ales să părăsească ceremonia de deschidere, în momentul în care a început recitalul unui pianist invitat la eveniment. Plângerile au existat și pentru prestația solistei Taraf de Caliu, subiect care nu a scăpat de ochii populației.

Citește și: Timișoara a devenit oficial Capitală Europeană a Culturii. În 2023, orașul ocupă acest loc alături de alte două localități din Grecia și Ungaria

Timișoara, investiție de 50.000 euro pentru eveniment

Timișoara
Timișoara

Primăria Timișoara nu s-a zgârcit pentru a celebra această ocazie. Fritz a acordat peste 50.000 de euro pentru mâncarea și băutura invitaților. Banii au fost investiți prin Centrul de Proiecte Timișoara, încredințați direct unei firme din Drobeta Turnu Severin, al cărei domeniu de activitate este publicitatea.

3.600 lei (plus TVA) este suma acordată cateringului de care au beneficiat participanții la deschiderea din 16 februarie, pentru 100 persoane. Preparatele din 17 februarie au fost realizate pentru 150 invitați, fiind estimate la 5.350 lei (plus TVA). Pentru recepția de la Palatul Culturii, care a avut loc în aceeași zi, a fost investită suma de 82.532 lei (plus TVA), pentru 550 oameni. Deschiderea de la Filarmonica „Banatul” a fost organizată pentru 300 persoane, ajungând la valoarea de 41.400 lei (plus TVA).

Nici recepția de la Vicariatul Sârbesc nu a fost mai prejos! Suma este estimată la 43.800 lei (plus TVA). Cateringul din 18 februarie a fost de 3.600 lei la Multiplex (100 persoane), 2.550 la Bastion (70 persoane), 6.500 lei plus TVA la Reciproc (100 persoane). Ultima recepție oficială, care a avut loc în 19 februarie, l-a costat 39.975 lei pe primarul din Timișoara, care a avut loc la Filarmonica „Banatul” (275 persoane).

Vezi și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult