- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dezastru cu vânzările mașinilor electrice la Volskwagen! Compania va suspenda temporar producția a două modele celebre pentru că nimeni nu le cumpăra!

27 Sep, 16:48 • Constantin Cristina
Volkswagen va suspenda temporar producția a două modele electrice, din cauza cererii slabe. Care este situația actuală de pe piață.
Dezastru cu vânzările mașinilor electrice la Volskwagen! Compania va suspenda temporar producția a două modele celebre pentru că nimeni nu le cumpăra!

Volkswagen va suspenda producţia de maşini electrice ID.3 şi Cupra Born, la fabricile sale din Zwickau şi Dresda, din Germania, în primele două săptămâni din octombrie, din cauza cererii mai slabe, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Citește și: Alertă la nivel european, după ce Volkswagen ar plănui să oprească producția unui model utilizat de milioane de oameni

Dezastru cu vânzările mașinilor electrice la Volskwagen! Compania va suspenda temporar producția a doua modele celebre pentru că nimeni nu le cumpăra!

Din cauza situaţiei actuale de pe piaţă, producţia de vehicule va fi redusă în perioada sărbătorilor de toamnă din Saxonia, în perioada 2-13 octombrie, la uzina Volkswagen din Zwickau, a spus purtătorul de cuvânt.

Agenţia de ştiri dpa din Germania a relatat prima această ştire. Producţia modelului ID.3 la Dresda va fi suspendată din 2 octombrie şi va fi reluată începând cu 16 octombrie. Volkswagen a refuzat să comenteze despre numărul de angajaţi afectaţi.

Volskwagen
Volskwagen

Producătorul auto a declarat la începutul acestei luni că nu va prelungi contractele pe durată determinată a 269 de angajaţi de la uzina sa din Zwickau, care fabrică dour vehicule electrice.

Producătorul german de automobile Volskwagen se confruntă cu o concurenţă în creştere din partea Tesla şi a unei game tot mai mari de producători auto chinezi, precum şi cu o cerere redusă pe piaţa europeană a vehiculelor electrice din cauza inflaţiei ridicate şi a reducerii subvenţiilor.

Alte articole: Comuna din România care va găzdui o fabrică Volkswagen. Noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru români