- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă la nivel european, după ce Volkswagen ar plănui să oprească producția unui model utilizat de milioane de oameni

15 Sep, 21:01 • Bumbeneci Diana
Volkswagen ar putea să oprească producția modelului Polo în Europa. Motivele pentru care compania gigant ar putea lua această decizie.
Alertă la nivel european, după ce Volkswagen ar plănui să oprească producția unui model utilizat de milioane de oameni

Grupul auto german Volkswagen ar calcula în aceste momente o posibilă încetare a producţiei modelului Polo în Europa la finele acestui deceniu,. O astfel de decizie radicală s-ar lua în condițiile în care înăsprirea reglementărilor cu privire la emisii majorează costurile cu producţia de automobile cu motoare pe combustie, informează Financial Times, citat de Agerpres.

Volkswagen oprește producția Polo

O decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea ciclului de viaţă a modelului Polo sau eliminarea sa completă este „o discuţie deschisă” în interiorul companiei, au dezvăluit două surse din apropierea acestui dosar.

„Totul este în aer şi deocamdată nu există nimic definitiv”,a precizat una din surse.

Mai poți citi și: Volkswagen face o investiție record în China. Compania nemțească va cheltui peste 1 miliard de euro

Volkswagen

„Depinde de modul cum vor evolua volumele de vânzări nivel global”, a adăugat o altă sursă, precizând că vânzările din America Latină şi alte pieţe ar putea face ca modelul Polo să fie menţinut în producţie pentru o perioadă mai îndelungată

Volkswagen produce modelul Polo din 1975. Ultima versiune va fi produsă până în 2026. În condiţiile în care se vinde pentru aproximativ 20.000 de euro, Polo este al doilea cel mai bine vândut model Volkswagen la nivel global, fiind produs la uzinele din Brazilia, China, Spania şi Africa de Sud. Oprirea producţiei modelului Polo ar însemna dispariţia unui alt model accesibil de pe piaţa europeană, după ce la începutul anului Ford a anunţat că nu va mai produce modelul Fiesta.

În mod normal, automobilele sunt produse în cicluri de viaţă de câte şapte ani, după care sunt reînnoite sau scoase din producţie.

Vezi și: Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult