- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Directorul unei companii din Statele Unite ale Americii este robotul Mika! Aceasta nu are zile libere și ia toate deciziile companiei!

19 Nov, 22:01 • Oprea Alina
Primul robot care conduce o companie întreagă! Aceasta este Mika și este directorul care lucrează ăn fiecare weekend și în fiecare zi!
Directorul unei companii din Statele Unite ale Americii este robotul Mika! Aceasta nu are zile libere și ia toate deciziile companiei!

Mika este primul robot umanoid care a fost numit a fi directorul unei compani, iar acesta este disponibil oricând, chiar și în weekenduri. Tehnologia a avansat foarte mult, în special în Statele Unite ale Americii, China sau Japonia. Acestea nu se lipsesc de inovații, precum roboți care să facă treburile oamenilor. Pare că viitorul va fi controlat de aceștia, întrucât sunt creați, astfel încât să poată oferi sentimentul că sunt ca niște oameni.

Mai mult decât atât, digitalizarea a luat amploare și a ajutat enorm la dezvoltarea acestor inovații, întrucât creatorii pot programa toate datele necesare creării unei astfel de inovații. Totuși, vom ajunge să avem companii controlate în totalitate de aceste creații?

Odată ce s-a realizat colaborarea dintre Hanson Robotics și compania poloneză de rom Dictador, a fost creată inovația care lucrează în fiecare zi.

„Nu am weekend-uri libere – sunt disponibilă 24/7, sunt pregătită să iau decizii executive și să creez un pic de magie AI”, a comunicat robotul într-un „interviu video”, conform celor furnizate de Adevărul.

Compania nu are la activ doar acest robot creat, astfel că în anul 2016, aceasta a prezentat-o pe Sophia.

„Cu algoritmi avansați de inteligență artificială și învățare automată, pot lua decizii rapide și precise bazate pe date”, a adăugat robot umanoid, conform celei enționate, potrivit informațiilor comunicate de Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: VIDEO. Prima conferință de presă susținută de roboți. Ce le-au transmis oamenilor. „Este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți”

Mika, primul robot cu inteligență artificială!

Robot
Robot

Mika ia deciziile pe baza unei analize extensive a datelor, corelată cu obiectivele strategice ale companiei, fără prejudecăți personale.

Totuși, Marek Szoldrowski, președintele european al Dictador, a declarat că Mika nu va concedia niciun angajat.

Estimările sugerează că piața globală a roboților de securitate este pe cale să crească la 31,08 miliarde de dolari până în 2030, cu o rată anuală de creștere impresionantă de 12,8%; potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Răzvan Muncelean, tânăr laureat la Campionatul Mondial de Robotică, a ales să îşi continue studiile în România: „Am reuşit să ducem România la cele mai înalte culmi”