- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

DOCUMENT. Noul Guvern promite românilor salarii de 1.000 de euro. Când s-ar întâmpla asta

14 Jun, 10:19 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru români! Noul Guvern promite că peste 1.5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi plătite cu peste 1.000 euro net.
DOCUMENT. Noul Guvern promite românilor salarii de 1.000 de euro. Când s-ar întâmpla asta

Guvernul Ciolacu promite românilor salarii de 1.000 de euro de la 1 ianuarie 2025. Potrivit primelor informații, peste 1.5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi renumerate cu peste 1.000 de euro net.

Promisiunile noului Guvern

Guvernul Ciolacu aduce promisiuni mari pentru români. În cadrul unui document oficial se relatează că Marcel Ciolacu are de gând să mărească salariile românilor, cu până la 1.000 de euro, de la 1 ianuarie 2025.

Te-ar putea interesa și: Schimbări majore în Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Ministerul Sportului nu mai există și UDMR pleacă de la guvernare

Așadar, începând cu data menționată, peste 1.5 milioane de contracte individuale vor fi renumerate cu peste 1.000 de euto net. Promisiunile nu se opresc aici! Guvernul Ciolacu promite că, de la 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă, care are un copil în întreținere, nu va câștiga mai puțin de 500 de euro lunar.

La fel de bine, tot de la 1 ianuarie 2025, niciun tânăr cu vârsta de până în 26 de ani nu va încasa mai puțin de 500 de euro net lunar, dacă lucrează cu normă întreagă în România. Guvernul Ciolacu și-a propus ca, de la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu net în România să depășească suma de 1.000 de euro net. Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu promite că decalajele regionale vor fi reduse cu 15% până la sfârșitul anului 2024. Totodată, Executivul are de gând să scoată peste 1.2 milioane de români din starea de deprivare materială și socială severă.

„ȚINTE SOCIALE DE ATINS PÂNĂ ÎN DECEMBRIE 2024

  • La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă și cu un copil în întreținere nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar.

  • La 1 ianuarie 2025, niciun tânăr cu vârsta < 26 de ani, angajat cu normă întreagă în România, nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar.

  • La 1 ianuarie 2025, peste 1,5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 euro net.

  • La 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu net în România va depăși 1.000 euro net.

  • Reducerea decalajelor regionale cu 15% până la sfârșitul anului 2024.

  • Peste 1,2 milioane de români scoși din starea de deprivare materială și socială severă”, conform documentului oficial.
Program guvernare (1)

Putem spune că Marcel Ciolacu are planuri mari. Președintele PSD a fost desemnat de către Klaus Iohannis noul premier al României. După ședința conducerii care a avut loc ieri, 13 iunie, Ciolacu a vorbit despre planurile pe care le are pentru România. Premierul a menționat că noua guvernare este despre reforme și economie, punctând că românii cer o schimbare majoră și curajoasă în ritm și viziune.

„Românii ne cer o schimbare majoră şi curajoasă de ritm şi mai ales de viziune. De aceea Educația trebuie să devină un pilon real al societății românești. Pe scurt, acestă guvernare este despre reforme şi economie. Este nevoie de un nou model economic şi social. Nu mai putem aştepta stimularea producţiei şi a locurilor de muncă doar când decid regulile de piaţă Piaţa ne-a arătat în criză că nu produce eficiență, ci specula.

Nu este de ajuns să protejăm categoriile vulnerabile trebuie să găsim soluţii şi un program naţional de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult. Românii vor să vadă mai multa muncă seriozitate şi coerență don partea celor care administrează ţara şi mai ales să vadă reformele promise şi rezultate primise. Eu asta vreau împreună cu colegii mei pentru acestă ţară”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și despre următorul subiect: Noul program de guvernare! Marcel Ciolacu anunță cele 5 mari obiective pe care le are pentru România. „Nu mai putem aștepta”