- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Drulă: „Dimensiunea crizei economice în România e determinată de acțiunea acestui guvern, de politica fiscală”

01 Nov, 10:22 • Bumbeneci Diana
Președintele USR, Cătălin Drulă susține că în România, criza politică va fi destul de puternică. Acesta învinuiește membrii clasei politice pentru deficitul bugetar.
Drulă: „Dimensiunea crizei economice în România e determinată de acțiunea acestui guvern, de politica fiscală”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a ieșit public cu noi declarații de presă. Acesta afirmă că România va trece printr-o criză economică, lucru pe care îl știu toți membrii scenei politice, însă reprezentanților puterii „nu le pasă” și, în loc să reducă deficitul bugetar, aceștia „se mufează la banul public”, conform Agerpres.

Cătălin Drulă anunță că România va fi lovită de o criză economică mult prea puternică

Drulă a explicat, la TVR Info, că, deşi criza economică este un fenomen care se manifestă în întreaga Europă, dimensiunea acesteia în România ține de deciziile economice pe care le ia Guvernul.

Te-ar mai putea interesa și: Pensionări în lanț, în rândul judecătorilor. Desființarea pensiilor speciale creează temeri magistraților

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

„În economie, întotdeauna acele procente (…) contează. Dacă ne referim, de exemplu, la faptul că ne împrumutăm cu 9,5% dobândă efectivă, acum, la obligaţiunile pe care le emite statul român. Dacă ar fi 7% – pare o diferenţă academică, 7, 9… Nu, chiar contează. Contează dacă rata la creditele pe care le plătesc oamenii, ROBOR, dacă e 6% sau 8%. Contează dacă leul e 5 sau 5,5, deci toate aceste nuanţe. Adică, o criză economică poate e generalizată pe întreg continentul, dar dimensiunea crizei economice în România e determinată de acţiunea acestui guvern, de politica fiscală. (…) Ce ar trebui să facă Guvernul e (…) să reducă deficitul bugetar: cheltuielile să fie pe măsura veniturilor. Or, în momentul de faţă, România, la 4 lei care vin la bugetul de stat mai împrumută încă doi : un leu ca să acopere datoriile din trecut şi un leu ca să acopere cheltuielile de funcţionare.

Închipuiţi-vă că într-o familie care are un venit de 4.000 lei ai cheltuieli de 6.000 lei în fiecare lună. Cât poate să ţină? Va bubui, ei ştiu că va bubui la anul, ştie toată această clasă politică – şi putere şi opoziţie – că va urma o criză economică. Cei de la putere sunt cei cărora nu le pasă de această criză. Ce fac în timpul ăsta e să se mufeze la banul public”, a mai afirmat liderul USR.

Ai mai putea citi: Parcul Lacul Morii din Capitală va fi cel mai nou centru de agrement. Primarul Ciucu anunță că parcul va avea plajă, o mini-pădure și multe zone pentru sport

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult