- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dumitru Dragomir face o investiție de 30 milioane de euro. Omul de afaceri a cumpărat un teren de la Gigi Becali și pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial în Capitală

09 Jun, 15:50 • Lupu Alexandra
Dumitru Dragomir se pregătește de cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat până acum de familia sa. Fostul președinte al LPF are planuri mari.
Dumitru Dragomir face o investiție de 30 milioane de euro. Omul de afaceri a cumpărat un teren de la Gigi Becali și pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial în Capitală

Dumitru Dragomir joacă la alt nivel! Fostul președinte al LPF se pregătește de construcția unui nou ansamblu rezidențial. Acesta va fi cel mai mare proiect imobiliar pe care familia lui l-a dezvoltat până acum, spune profit.ro.

Dumitru Dragomir are planuri mari

Dumitru Dragomir pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial în Capitală, mai exact, în Pipera, în zona corporațiilor. Omul de afaceri a cumpărat fără să stea pe gânduri un teren de la fiica cea mare a lui Gigi Becali.

Lotul cumpărat de fostul președinte al LPF are aproximativ 13.000 de metri pătrați și face parte dintr-un teren mai mare, de aproximativ 7.4 hectare, pe care Theodora Becali l-a promis inițial familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu. Proprietarul holdingului IBB a renunțat la achiziția terenului și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial în apropiere. Terenul fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 milioane de euro.

Dumitru Dragomir a declarat că a depus actele pentru Planul Urbanistic Zonal și anticipează că vor exista 31 de apartamente dispuse în 3 blocuri cu 11 etaje. El spune că acesta este cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat până acum de familia lui și afirmă cu încredere că va fi ceva spectaculos. Fostul președinte al LPF spune că lucrările vor începe în februarie-martie 2024. Investiția se ridică la suma de 30 milioane de euro.

Citește și despre: Cât mai costă o casă în România. Localitatea în care românii trebuie să plătească doar 40.000 de lei pentru o casă cu un teren de peste 1.500 de metri pătrați

„Am depus actele pentru Plan Urbanistic Zonal și ies cam 310 apartamente dispuse în trei blocuri cu 11 etaje. Va fi cel mai mare proiect pe care l-am făcut până acum și va fi spectaculos. Cred că e cel mai bun pământ pe care l-a avut Becali acum la vânzare.

Are acces la strada Emil Racoviță și e deasupra lacului. Intenționăm să începem săpăturile în februarie-martie 2024, în funcție de vreme. Vom avea și un împrumut bancar pentru acest proiect. Investiția este estimată în jurul a 30 de milioane de euro”, a declarat, pentru Profit.ro, Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Fostul președinte al LPF mai construiește proiectul Crystal North, alături de fiul lui. Complexul este format din 2 blocuri cu 8 etaje și 118 apartamente. În momentul de față, complexul este construit în proporție de 85%. Omul de afaceri precizează că a vândut deja aproximativ 30% din Crystal North.

„Am vândut cam 30% din Crystal North, pentru că nu prea vând înainte de finalizare, din experiența trecută. Din septembrie se va putea muta lumea aici.

Noile dezvoltări imobiliare le vom realiza sub același brand”, adaugă el.

Familia Becali a vândut multe terenuri în ultima perioadă, în mod special dezvoltatorilor imobiliari, precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori, precum fotbalistului Florin Tănase sau antreprenorului Adrian Lișinschi. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care acum se construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Frații Pavăl marchează o nouă investiție record! Un nou magazin Dedeman va fi construit pe un teren cumpărat de la Țiriac