- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După ce inițial a fost suspendată, licitația pentru A13 Bacău-Brașov a fost acum anulată!

31 Jan, 20:15 • Bumbeneci Diana
Noi probleme pentru proiectul privind A13 Bacău-Brașov. După ce a fost suspendat, proiectul se amână în SEAP.
După ce inițial a fost suspendată, licitația pentru A13 Bacău-Brașov a fost acum anulată!

Licitația pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov a fost anulată. Această schimbare a fost produsă la scurt timp după ce licitația fusese suspendată, anunță Profit.

Licitația pentru A13 a fost anulată

Licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Bacău-Brașov a fost anulată în SEAP. S-a luat această decizie deoarece, până la data limită de depunere a ofertelor, niciunul dintre ofertanții înscriși nu a înregistrat oferta financiară sau nu a răspuns tuturor criteriilor de evaluare, conform datelor anunțate în SEAP.

Ai mai putea citi: Sorin Grindeanu promite 100 de km de autostradă pe an! „Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele”

licitație A13, foto: Profit.ro
licitație A13, foto: Profit.ro

În acest context, conform sursei citate, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Gabriel Bunduc a transmis, încă de pe 23 noiembrie 2022, că se ia în calcul și se aplică reluarea licitației pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii A13 Bacău – Brașov. La scurt timp după anunț, licitația a fost publicată în SICAP în luna noiembrie, iar pe 16 ianuarie termenul a fost extins până astăzi.

Contractul pentru acest studiu este în valoare de 50 de milioane de lei. Durata contractului de lucrări este de 24 luni. DE altfel, pentru realizarea acestui proiect sunt prevăzute: 25 de kilometri de poduri, 12 kilometri de tuneluri; 14 noduri rutiere, 21 de pasaje peste autostradă, iar lungimea preconizată este de 160 de kilometri.

Citește și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult