- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană

07 Dec, 12:56 • Cornel Ghimeșan
Luciana Petrescu este noul lider EACD pentru România. În prezent, aceasta este Head of Public Relations al HS Timber, însă experiența sa este extrem de vastă, având contact, de-a lungul timului, cu o gamă variată de domenii.
EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană

Asociaţia Europeană a Directorilor de Comunicare (EACD) a anunțat numirea în funcția de lider de țară a Lucianei Petrescu al asociației în România. ACesta este un eveniment extrem de important, deoarece marchează intrarea României în rețeaua paneuropeană.

Alte articole: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Luciana Petrescu este un profesionist desăvârșit, fiind specializată  în comunicaţii corporative, managementul reputaţiei şi comunicare de criză. Aceasta are experiență de seniorat în comunicare, însă unul dintre cele mai mari avantaje îl reprezintă priceperea acesteia în mai multe domenii. De-a lungul timpului, Lucian Petrescu a activat în mai multe domenii, dintre care: imobiliare, asigurări de sănătate, minerit și downstream petrolier. În prezent, aceasta este directorul departamentului de Relații Publice al HS Timber.

Apartenența la EACD înseamnă „porți deschise” pentru specialiștii din domeniul comunicării

Luciana Petrescu a subliniat, în primele declarații de la numirea în funcție, faptul că pentru specialiștii din domeniul comunicării din România apartenența la Asociaţia Europeană a Directorilor de Comunicare reprezintă accesul la principalele noutăți din domeniu și la informații prețioase. Astfel, aceștia reușesc, pe de-o parte, să rămână conectați, iar pe de altă parte să își formeze o bază relațională.

„Apartenența la EACD este importantă pentru orice director sau ofițer de comunicare, deschis către a face parte dintr-o rețea europeană de profesioniști, prezenți în cele mai importante funcții din domeniu. Calitatea de membru EACD înseamnă accesul neprețuit la o bază de cunoștințe și cercetări privind cele mai bune practici în comunicare. Pentru toți profesioniștii din domeniul comunicării care își doresc să fie conectați la cele mai recente evoluții transnaționale din domeniu, fie că lucrează în corporații, asociații, instituții sau chiar în politică, o perspectivă globală este crucială. EACD le oferă această perspectivă”, a declarat Luciana Petrescu.

Numirea Lucianei în funcția de lider de țară semnalează intrarea României în rețeaua EACD într-un moment de dezvoltare rapidă în cadrul asociației. Luciana vine cu energia, angajamentul și profesionalismul său și aștept cu nerăbdare să colaborez cu ea și cu liderii de comunicare din toată România în acest moment emoționant.”, a spus Andrew Hillier, membru al Consiliului de conducere EACD (UK)

EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană
EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană

Asociația Europeană a Directorilor de Comunicare a fost fondată la Bruxelles în noiembrie 2006. Aceasta este rețeaua dedicată profesioniștilor din domeniul comunicațiilor din toate domeniile europei. Principalul scop pentru care a fost înființată este promovarea diversității, depășirea barierelor culturale și a formularea unor norme de comunicare în vederea asigurării calității și a promovării profesionalismului în comunicare.

„Sunt onorată să fiu numită liderul de țară inaugural al EACD pentru România. Am încredere în potențialul EACD de a lega un parteneriat durabil cu rețeaua de profesioniști în comunicare din România,” a adăugat Petrescu.

Asociația își propune să atragă, să inspire și să implice lideri de comunicare actuali și viitori pentru a stimula excelența în profesia noastră. EACD oferă profesioniștilor din domeniul comunicării o platformă pentru a se conecta, a-și aprofunda expertiza, a-și împărtăși cele mai bune practici, si pentru a stabili și promova standarde relevante.

„Într-o lume din ce în ce mai nesigură, comunicarea corporativă profesionistă, eficientă, transnațională nu au fost niciodată mai importantă. EACD susține și promovează excelența în comunicare și sunt încântată să urez bun venit colegilor din România. ”, a remarcat Elena Zambolin, membră a Consiliului de conducere EACD (Italia)

Citește și:Greta Thunberg, față în față cu abordarea față de criza climatică. Cum i-a schimbat viața sindromul Asperger 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult