- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

El va ocupa funcția de CEO! După o lungă carieră ca șef al ING, va conduce gigantul bancar Credit Suisse

23 Mar, 21:11 • Constantin Cristina
Ralph Hamers va conduce gigantul bancar Credit Suisse, pe funcția de CEO, după ce a lucrat o carieră întreagă la ING Bank. Alături, președinte va fi Colm Kelleher, un veteran al Morgan Stanley.
El va ocupa funcția de CEO! După o lungă carieră ca șef al ING, va conduce gigantul bancar Credit Suisse

Ralph Hamers, în vârstă de 56 de ani, este noul director general al UBS, după ce întreaga sa carieră a lucrat la ING Bank. Acesta va ocupa funcția de conducere CEO la UBS, după ce a ocupat aceeași funcție și la ING Bank, a informat economedia.ro.

Citește și: ING Bank ocupă primul loc în clasamentul dealerilor primari pentru anul 2022. A făcut profit de peste un miliard de lei

Hamers a ocupat funcția de conducere la banca ING timp de 29 de ani, timp în care s-a ocupat cu piețele din România, dar a trebuit să scoată compania din consecințele Marii Recesiuni, care a obligat guvernul olandez la un plan de salvare de 10 miliarde de euro.

Ralph Hamers, noul CEO al gigantului bancar Credit Suisse

Omul de afaceri olandez se află pe poziția de conducere la UBS încă din noiembrie 2020, după ce a părăsit ING Bank după aproape 30 de ani. De pe urma lui, compania a obținut un profit, anul trecut, de 7,6 miliarde de dolari și deține cei mai bogați clienți din lume.

Ralph Hamers, noul CEO al UBS
Ralph Hamers, noul CEO al UBS

De asemenea, noul director UBS a rămas în vârf la ING în cele mai grele timpuri, inclusiv prin corectarea cursului băncii în timp ce aceasta se străduia să ramburseze un plan de salvare de 10 miliarde de euro. Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost implicat și într-o anchetă din 2018, care se baza pe încălcarea unor reglementări deținute de firmă privind combaterea spălării de bani. La final de anchetă, banca a fost amendată cu 900 de milioane de dolari, deoarece nu a prevenit aceste infracțiuni financiare, a transmis BBC News.

Alte articole: Românca independentă conduce o afacere de 100 de milioane de euro. Succesul a fost de partea ei. Cum a reușit femeia să cârmuiască singură compania