- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Era Boeing 747 s-a încheiat. Ultimul model a ieșit de pe poarta fabricii. Motivul pentru care nu se mai produce cel mai cunoscut avion din istorie

07 Dec, 23:18 • Cornel Ghimeșan
Era Boeing 747 a apus. Ultimul model al celui mai cunoscut avion din istorie a ieșit de pe poarta fabricii din SUA, la mai bine de 50 de ani de la producerea primei aeronave.
Era Boeing 747 s-a încheiat. Ultimul model a ieșit de pe poarta fabricii. Motivul pentru care nu se mai produce cel mai cunoscut avion din istorie

Era Boeing 747 s-a încheiat, la mai bine de 50 de ani de la producerea primei aeronave. Ultimul model al celui mai cunoscut avion din istorie a fost asamblat în SUA, potrivit digi24. 

Citește și Vouchere pentru plata facturilor la energie. Când vor intra banii pe card şi cum se va face plata

Era Boeing 747 s-a încheiat

La acest moment istoric au participat sute de angajați și jurnaliști care au ținut să imortalizeze momentul în care ultima aeronavă de tip Boeing 747, iese pe poarta fabricii, care în urmă cu 50 de ani producea primul model de acest fel.

Ultimul model de Boeing 747 va fi livrat unei companii americane imediat după ce va fi vopsit și vor fi efectuate toate zborurile de testare necesare.

De-a lungul timpului, au fost construite peste 1.500 de modele Boeing 747 dintre care în acest moment, mai sunt active doar 375.

Era Boeing 747 s-a încheiat

„Timp de mai bine de jumătate de secol, multe zeci de mii de angajaţi dedicaţi ai Boeing au proiectat şi construit acest avion minunat care a schimbat cu adevărat lumea. Suntem mândri că 747 va continua să zboare pe cerul lumii în anii următori”, a declarat Kim Smith, vicepreşedinte şi director general al programelor Boeing 747 şi 767.

Gigantul aeronautic a anunțat că renunță la fabricarea acestui tip de aeronavă în favoarea unor modele mai sustenabile, care implică costuri mult mai mici.

Reprezentanții companiei spun că chiar dacă nu vor mai fabrica aest timp de aeronavă, asta nu înseamnă că nu le vom mai vedea pe cer, pentru că cele mai noi modele vor zbura zeci de ani de acum înainte.

Boeing 747 a intrat în istorie ca prima aeronavă cu două culori din lume şi de-a lungul timpului a fost un etalon în transportul de pasageri şi marfă.

Avionul poreclit „Regina cerului”, are 330 de tone și până în anii 1990 a dominat aviația fără drept de apel.

Acesta este capabil să transporte până la 580 de pasageri şi 3.400 de bagaje, și a fost renumit pentru capacitatea sa de încărcare de 100 de tone.

Citește și MAE intervine în cazul celor 100 de români blocaţi pe aeroportul din Amann. Ultima oră: turiştii vor fi repatriaţi joi!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult