- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE intervine în cazul celor 100 de români blocaţi pe aeroportul din Amann. Ultima oră: turiştii vor fi repatriaţi joi!

07 Dec, 19:50 • Cornel Ghimeșan
Un grup de 100 de cetăţeni români a rămas blocat, miercuri, 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internaţional "Queen Alia2 din Amman, pe fondul anulării unor zboruri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ministerul Afacerilor Externe a luat deja legătura cu autorităţile iordaniene, precum şi cu agenţia de turism care a organizat deplasarea şi compania aeriană transportatoare din România, pentru găsirea unei soluţii.
MAE intervine în cazul celor 100 de români blocaţi pe aeroportul din Amann. Ultima oră: turiştii vor fi repatriaţi joi!

MAE intervine în cazul celor 100 de români blocaţi pe aeroportul din Amann. Reprezentanţii misiunii diplomatice a României din Regatul Haşemit al Iordaniei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri în vederea identificării unor soluţii la situaţia creată. „MAE, prin misiunea diplomatică română din Amman, menţine contactul cu cetăţenii români, precum şi cu compania aeriană şi cu autorităţile iordaniene competente, până la soluţionarea acestei situaţii şi întoarcerea cetăţenilor români în siguranţă în România”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Citeşte şi: Cresc taxele și impozitele. În 2023 va fi o majorare de cel puțin 5%

Astfel, un reprezentant al ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, unde a discutat cu cetăţenii români afectaţi şi cu reprezentanţii aeroportului şi ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că turiştilor le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situaţii şi pentru a le acorda asistenţă consulară. Potrivit datelor comunicate de ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetăţenii români aflaţi la aeroport este menţinut şi de către reprezentanţi ai companiei aeriene: „Aceştia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România – cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către ţară. Cetăţenii români vor comunica reprezentanţilor firmei de transport aerian decizia luată”.

Citeşte şi: Ministrul Turismului îi roagă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria. În alte țări europene condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”

MAE a mai subliniat că „prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România”.

Între timp, directorul agenției de turism, Alin Burcea, a declarat pentru Europa FM că împreună cu TAROM s-au înâeles cu alte companii aeriene pentru aducerea turiștilor români, acasă, cu mai multe zboruri, la noapte și joi dimineață. Cazarea la hotel a fost asigurată tot de către agenția de turism care i-a trimis în Iordania.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult