- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este de necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de mușchiuleț de porc la Kaufland! Oamenii sunt de-a dreptul în șoc

24 Aug, 12:59 • Cornel Ghimeșan
Deși Guvernul a aplicat ordonanța prin care mai multe produse alimentare de bază au fost ieftinite, oamenii dau în magazine de anumite produse care au ajuns să aibă un preț astronomic. Cât a ajuns să coste un kilogram de mușchiuleț de porc.
Este de necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de mușchiuleț de porc la Kaufland! Oamenii sunt de-a dreptul în șoc

În pofida faptului că, începând cu 1 august 2023, prețurile unor produse alimentare de bază au fost reduse, clienții se confruntă cu neplăceri surprinzătoare în marile supermarketuri. Această situație se aplică și la lanțul de magazine Kaufland, unde costul unui kilogram de mușchiuleț de porc a crescut semnificativ. Află prețul acestui produs extrem de popular printre români.

Citește și:  Pericol pentru industria alimentară din România. Statul român mai are doar 3,3 milioane de porci. Care sunt explicațiile

Așteptate cu nerăbdare, scăderile de prețuri la produsele alimentare de bază au intrat în vigoare la 1 august 2023. Prin urmare, teoretic, toți locuitorii din România ar trebui să cheltuiască mai puțini bani pentru a acoperi costurile coșului minim de trai. Cu toate acestea, realitatea nu este atât de roz în cadrul marilor magazine, iar unele alimente au devenit de fapt un lux pentru majoritatea populației.

Cât costă mușchiulețul de porc

Efectele creșterilor de prețuri din ultimul an sunt resimțite în mod semnificativ în economia tuturor românilor. În ciuda faptului că, începând cu 1 august 2023, prețurile la mai multe produse alimentare de bază au scăzut, există anumite alimente care au devenit extrem de costisitoare. Un exemplu este mușchiulețul de porc vândut în lanțul de magazine Kaufland, care acum se comercializează la un preț de 41,99 lei pe kilogram. Astfel, această iubită carne de porc ar putea deveni în curând o delicatesă pentru mulți dintre consumatori.

În conformitate cu Ordonanța de Urgență, adaosul comercial pentru 14 categorii de alimente va fi limitat pe o perioadă de trei luni. Ca urmare, în viitorul apropiat, românii ar trebui să găsească prețuri reduse cu procente între 30 și 50% în magazine.

Lanțurile mari de supermarketuri din întreaga țară au deja aplicat reducerile pe rafturi, astfel încât cumpărătorii pot beneficia de noile prețuri. De exemplu, în magazinele Carrefour, o sticlă de 1 litru de ulei marca Spornic costă acum 10,33 lei. Înainte de reducere, același produs avea un preț de 13,59 lei.

Lista produselor care s-au ieftinit începând de la 1 august 2023

Iată lista, întocmită de Guvern, cu produsele care s-au ieftinit începând de la 1 august 2023:

  • pâine albă simplă întreagă ( între 300 și 500 de grame)
  • lapte de vacă proaspăt 1 litru și grăsime de 1,5% (fără UHT)
  • brânză telemea din lapte de vacă vrac
  • iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime (maxim 200 de grame)
  • făină albă de grâu „000” 1 Kg
  • mălai 1 Kg
  • ouă de găină calibrul M 10 bucăți
  • ulei de floarea-soarelui 1 litru
  • carne proaspătă de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui)
  • carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc)
  • legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei Kapia)
  • fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă)
  • cartofi proaspeți albi vrac
  • zahăr alb tos un kilogram

Citește și: Românii riscă să rămână fără porci și în iarna 2023. Noi focare de pestă porcină au fost identificate în România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult