- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Este o bătaie totală de joc”. Cât a plătit un român pe o bere de 0.33 ml la un bar din Cluj-Napoca

14 May, 18:36 • Claudia Simion
Este incredibil cât a plătit un român pentru o bere de 0.33ml! Coșul de cumpărături al românilor a ajuns să fie tot mai sărac în ultimele luni din cauza creșterii prețurilor la majoritatea produselor. În marile magazine, dar și la restaurante se simte deja o diferență uriașă de prețuri la mâncare față de anul trecut, spre exemplu.
Este o bătaie totală de joc. Cât a plătit un român pe o bere de 0.33 ml la un bar din Cluj-Napoca

Recent, un clujean care a ieșit în oraș și-a exprimat indignarea pe internet după ce a văzut cât a ajuns să coste o bere de 0.33 ml într-un bar dintr-un cartier de top, spune cancan.ro.

Românul a plătit pentru o bere la un bar din Cluj-Napoca cât pentru un bax întreg

Bărbatul a ieșit la terasă cu prietenii și și-a comandat o bere. La final a văzut pe nota de plată că băutura respectivă costa 18 lei, aproape cât e un bax de șase beri în supermarket, lucru care l-a scos din sărite.

Citește și Au apărut primele cireșe românești la tarabele din București. De necrezut cât costă un kilogram în Piața Rahova

„Încă una cu prețurile care au atins cote absolut nesimțite. Terasă, zona «Engels» («Naz», pfffff, go figure, fițe maxime cu mese de duzină, bere industrială și un băiat la tot restaurantul): bere Kozel la 0.33 = 18 lei bucata (!!!!). Lângă, e un Mega Image – aceeași bere, 22.35 Lei / 6-pack – în spate e parcul, cu bănci de lemn de calitate mai bună decât scaunele de Dedeman. WTF?!

Prețurile din Cluj nu mai au demult nicio legătură cu realitatea, e un chicken-game, o cursă a creșterii prețurilor pentru că «așa au făcut și alții și le merge». Da, le merge, din cauză că Clujul nu a stat niciodată rău la fraieri. P.S. aceasta nu mai e rezultatul inflației, e, invers, cauza inflației!”, a scris bărbatul în mediul online.

Citește și Locul de muncă plătit cu 36.500 de euro. Ce trebuie să faci şi unde poţi aplica

Mai mulți internauți care i-au citit postarea au fost, la rândul lor, revoltați. Oamenilor sunt de părere că e o mare bătaie de joc să lași atâția bani pe o băutură care nu demult costa doar doar 10 lei.

Ce au spus internauții

  • „Corect.. și eu sunt oripilat de ce se întâmplă în Cluj. Tocmai ce am venit de la Veneția și am cheltuit mai puțin pe mâncare și băutură decât în centrul Clujului… și cumva, Clujul nu e «Centrul Pământului»…ce naiba ?!”.
  • „Este o bătaie totală de joc. În centrul Clujului pentru o porție de paste și un suc dai 100 de lei. Am ajuns să practicăm prețuri de Europa, dar salariul tot de România a rămas”.
  • „Cum să dai 18 lei pentru o bere mică. Doamne ferește! În ritmul ăsta nu o să ne mai permitem să ieșim din casă”.
  • „Cât vă plângeți. Ce mare lucru o bere 18 lei. E simplu…dacă nu vrei să dai atât pe o bere nu te duci la terasă. Ai vrea să îți dea berea cu 5 lei, dacă s-ar putea”.