- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Data de la care va scădea tariful laptelui! Nicolae Ciucă a făcut anunțul

20 Apr, 16:00 • Constantin Cristina
Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au anunțat joi, data de la care va scădea prețul laptelui, dar și planul prin care acest lucru se va aplica.
Este oficial! Data de la care va scădea tariful laptelui! Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Premierul Nicolae Ciucă și Petre Daea, ministrul Agriculturii, au făcut oficial anunțul prin care se află data de la care va scădea prețul lactatelor la raft, dar și planul prin care tariful ar putea să scadă în următoarele luni, a informat Mediafax.

Vezi și: Diferență de 1 leu la o distanță de 350 de metri. Aceeași sticlă de lapte „Lăptăria cu Caimac” cu două prețuri diferite. Ce spun reprezentanții supermarket-urilor

Nicolae Ciucă a anunțat de când se va ieftini laptele

Oficialii au făcut public planul de ieftinire înainte de ședința de Guvern.

„Dacă laptele pleacă la 2 lei, cum ajunge la 10 lei? (…) Am ajuns la concluzia că nu-i prea bine”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, înainte de ședința de Guvern.

lapte
lapte

În urma discuțiilor pe care autoritățile le-au avut cu fermierii și comercianții s-a convenit că reducerea prețului produsului să se facă în baza unui plan agreat de toate părțile implicate.

În cadrul planului, laptele s-ar putea ieftini cu 10%, iar comercianții vor face aceeași reducere începând cu data de 1 mai și va fi valabil timp de 6 luni, a mai spus Nicolae Ciucă.

În paralel, experții vor lucra la realizarea unei strategii pe termen lung. În acest sens, un grup de lucru din care vor face parte fermieri și procesatori se va înființa la Ministerul Agriculturii, a precizat Daea.

1. Modificarea schemei de sprijin – 10% din valoarea producţiei pentru ceea ce se procesează în România.

2. Preţul laptelui: Obiectivul este reducerea preţului la raft cu 20% pentru laptele mai scump de 7 lei/litru produs în România cu grăsimi 1,5% şi 3% (10% suportă procesatorii şi 10% retailerii).

Alte articole: Prețul laptelui depășește orice record în România. Un litru de lapte este mai scump decât în Franța, Spania sau Belgia