- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru pensionarii români! Marcel Boloș: „80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor”

08 May, 11:12 • Bumbeneci Diana
Pensionarii primesc ajutoare în valoare de 80 de milioane de euro. Seniorii din România vor fi ajutați prin intermediul unui proiect major.
Vestea zilei pentru pensionarii români! Marcel Boloș: „80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor”

Alimente, mese calde şi îngrijire medicală pentru pensionari români. Marcel Boloş anunță că Guvernul oferă un ajutor de 80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor.

În acest sens, pensionarii români vor avea parte de noi ajutoare, constând în alimente, mese calde şi îngrijire medicală.

Pensionarii români primesc un nou sprijin

Anunţul a fost făcut de ministrul Investiţiilor europene, Marcel Boloş, care precizează că este vorba despre 80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor.

Ai mai putea citi și: Ordonanța austerității intră în vigoare săptămâna aceasta! Ce măsuri va lua Guvernul

Marcel Boloș, despre ajutorul pentru pensionari
Marcel Boloș, despre ajutorul pentru pensionari

„Doar 1,3% dintre pensionarii care au nevoie de îngrijire la domiciliu în România primesc în acest moment sprijin. Ce se întâmplă cu ceilalți, câți dintre ei sunt în sărăcie extremă, izolare socială sau chiar depresie?

Nu vreau să lansez astăzi întrebări retorice, ci să vă anunț că este o situație ce nu va mai dura mult timp. Pentru că de săptămâna aceasta am lansat în consultare ghidul pentru ca 80 de milioane de euro, bani europeni, să meargă direct spre sprijinirea vârstnicilor.

Vorbim despre un tip de servicii sociale care se derulează în premieră pentru România. Concret, aceștia 80 de milioane vor fi pentru a fi ajutaţi la cumpărături, gătit, curăţenie, igienă personală, vor primi acasă şi câte o masă caldă. În plus, cei vulnerabili vor avea parte la orice oră de servicii de îngrijire medicală, reabilitare/ recuperare, terapie ocupațională, psihoterapie, psihopedagogie, consiliere socială, juridică și de informare.

Pentru ca pas cu pas, orice român aflat în nevoie să simtă că nu este lăsat singur”, a transmis, duminică, ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş.

În ultimele sale declarații, oficialul a mai transmis că de acest proiect vor putea beneficia românii până în 60 de ani şi cei cu un venit până în 1700 de lei.

Vezi și: Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult