- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Ministrul Muncii anunță data la care intră alocațiile în august

03 Aug, 20:10 • Bumbeneci Diana
Data la care intră alocaţiile copiilor în august. Anunţul făcut de ministrul Muncii aduce mai multă bucurie pentru copiii din România.
Este oficial! Ministrul Muncii anunță data la care intră alocațiile în august

Sunt vești bune pentru români. Alocaţiile copiilor şi pensiile românilor se vor plăti mai devreme în luna august, din cauza minivacanţei de la jumătatea lunii. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Și alocațiile intră mai devreme în august

Alocaţiile copiilor se plătesc în perioada 8-10 august, iar pensiile între 1 şi 11 august, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că a cerut ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în luna august. După cum s-a tot vehiculat, s-a luat această decizie în contextul zilelor libere din perioada 12 – 15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Simona Bucura Oprescu a ținut să transmită și pe pagina sa personală de Facebook acest mesaj, în așa fel încât să informeze la timp românii cu privire la faptul că banii intră mai devreme.

Te mai poate interesa: Anunțul momentului cu privire la pensiile din august 2023. Ministrul Muncii dă vestea pentru seniori

Simona Bucura Oprescu, despre pensii și alocații
Simona Bucura Oprescu, despre pensii și alocații

„Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a scris ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook.

Ai mai putea citi și: Un nou domeniu cucerește românii aflați în căutarea unui loc de muncă. Se oferă salariu de 1200 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult