- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Nicolae Ciucă a confirmat că România nu renunță la aderarea la Schengen

23 Feb, 22:54 • Lupu Alexandra
România nu renunța la aderarea în Schengen! Anunțul a fost făcut pe parcursul zilei de astăzi, de către Primul Ministru Nicolae Ciucă.
Este oficial! Nicolae Ciucă a confirmat că România nu renunță la aderarea la Schengen

Primul Ministru a făcut un anunț important pentru România! Conform primelor informații, statul român nu renunță la intrarea în Schengen, citează mediaflux.ro. Ciucă susține că aderarea este o prioritate la ora actuală.

Spațiul Schengen este un subiect al cărui dezbatere nu pare să se termine prea curând. Nicolae Ciucă a confirmat pe parcursul zilei de astăzi, la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu ambasadorii statelor membre UE, acreditați în România, că aderarea rămâne un obiectiv principal pentru statul român.

România nu renunță la aderarea la Schengen

Șeful Executivului a confirmat pe parcursul zilei de astăzi că intrarea în spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru România. Declarațiile au venit în urma unei întâlniri pe care Ciucă a susținut-o, alături de ambasadorii statelor membre UE, acreditați în România. Pe parcursul întâlnirii, Primul Ministru nu a evitat să-și expună părerea despre situația Moldovei și chiar și despre cea a Ucrainei.

Citește și: Peste 100.000 de alerte Schengen depistate în 2022 la controlul de frontieră. Ce reguli au fost încălcate

Nicolae Ciucă a vorbit, în primă instanță, despre evoluția economică a statului român. Acesta a evidențiat că investițiile ridicate și absorbția fondurilor europene au jucat un rol important, din acest punct de vedere.

În ciuda contextului complicat de actualitate, având în vedere războiul din vecinătate și creșterea prețurilor la energie, creșterea economică este de 4.5%. Premierul a subliniat importanța mediului investițional din țară, dar și a reformelor care au fost implementate, în ceea ce privește cifrele plăcute ale situației economice din statul român. Ciucă a adus în discuție investițiile europene, încercând să încurajeze creșterea lor. Acesta a amintit că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate pentru reprezentanții țării.

Schengen
Schengen

„A arătat că va fi continuată acțiunea politică și diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluțiilor concrete pentru finalizarea cu succes a aderării României la Schengen. A mulțumit pentru sprijinul instituțiilor europene și largii majorități a statelor care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România.

Premierul a prezentat măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova și Ucrainei. De asemenea, a subliniat importanta consolidării Flancului Estic al NATO și a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei și Suediei la NATO vor contribui la întărirea securității Alianței în ansamblul său”, se arată la finalul comunicatului.

Vezi și: Ciolacu, declarații șocante despre aderarea României la Schengen. Președintele PSD: „Să nu credeţi cumva că românii nu ştiu adevărul”