- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Proiectul de lege privind evaziunea fiscală a trecut de Senat. Ce prevede documentul

18 Dec, 20:01 • Bumbeneci Diana
Update final. Proiectul de lege privind evaziunea fiscală a trecut de Senat. Inițial, proiectul picase la vot din cauză că nu erau suficiente voturi.
Este oficial! Proiectul de lege privind evaziunea fiscală a trecut de Senat. Ce prevede documentul

Adio evaziune! Proiectul de lege privind evaziunea fiscală a trecut de Senat, după lungi dezbateri.

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au depus la Senat un proiect de lege care face referire la înăsprirea unor pedepse pentru evaziunea fiscală și introducerea unor fapte noi care vor fi considerate evaziune fiscală. Proiectul prevede și faptul că DNA va instrumenta de acum înainte noile dosare de evaziune fiscală cu prejudicii mai mari de 5 milioane de lei. Dosarele existente deja în lucru la Parchetul General rămân în lucru la această structură.

Proiectul de lege privind evaziunea fiscală a trecut de Senat

„Scopul primordial al legii este recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscala și atragerea raspunderii persoanelor vinovate. Raspunderea persoanelor vinovate trebuie să fie proportionala in raport de o serie de factori precum cuantumul prejudiciului, recunoașterea vinovatiei și momentul recunoașterii acesteia, precum și antecedentele penale”, se arată în proiectul citat.

Poți citi azi și: A fost actualizată prognoza meteo până la finele lunii decembrie 2023. Temperaturile se schimbă brusc în România

evaziune
evaziune

Ce prevede noul proiect de lege aprobat de Senat

– înăsprirea pedepselor pentru faptele care constituie infractiuni de evaziune fiscală, inclusiv a faptelor prin care se constată prejudiciu la bugetul de stat din TVA

– introducerea unor fapte de evaziune noi pentru situatiile în care nu se utilizează sistemele informatice naționale precum e-transport, e-TVA. e-case de marcat fiscale, e-factura electronică, sigiliul electronic al mărfurilor, SAF-T.

Proiectul de lege a fost emis pe fondul unor încasări la buget insuficiente pentru a acoperi cheltuielile guvernului PSD-PNL. În acest sens, anul 2024 va aduce schimbări majore pentru românii care nu au respectat până în prezent procedurile legale.

Vezi și: STUDIU. 7 din 10 angajatori vor oferi anul acesta primă de Crăciun. Bugetul este de până la 400 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult