- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Se deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Investiția este de 1 miliard de euro

06 Mar, 19:31 • Lupu Alexandra
Investiție record în România! Se va deschide o fabrică de panouri solare, iar producătorul este unul străin. Iată care sunt primele informații.
Este oficial! Se deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Investiția este de 1 miliard de euro

România a înregistrat o investiție străină record, susține ziare.com! Primele informații arată că pe teritoriul statului se va construi o fabrică de producere a panourilor solare, iar furnizorul este unul străin. Anunțul a fost făcut după participarea premierului Nicolae Ciucă la întrevederea cu reprezentanții companiei.

Investiție record în România, pentru o fabrică de panouri solare

După ce a avut loc întrevederea dintre Nicolae Ciucă și reprezentanții companiei și ai Rețelei Universităților de la Marea Neagră, a fost anunțat public că un furnizor german va construi o fabrică de producție a panourilor solare pe teritoriul României, iar investiția a fost estimată la 1 miliard de euro.

Producătorul este unul german, iar firma sub numele căreia își va presta serviciile în statul român se numește AE Solar. Printr-o investiție de 1 miliard de euro, furnizorul va construi o fabrică destinată realizării panourilor solare.

Citește și: Proiectele pentru panouri solare depuse în Deltă prin Electric Up sunt blocate!

„Cu acest prilej, compania AE SOLAR a anunțat că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro.

În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Reprezentanții companiei au menționat că prima fază va fi operaționalizată în acest an. Guvernul confirmă că resursele care pot fi asigurate în acest sens vor fi analizate, prin finanțări europene sau prin bugetul de la stat.

„În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție”, se menționează în continuarea comunicatului.

Investiția este menită să plaseze România în centrul producției europene de panouri solare. Astfel, va exista o contribuție semnificativă la nivelul independenței energetice, dar și la protejarea mediului înconjurător. Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre acest proiect și a menționat că el răspunde nevoilor cetățenilor.

În România se deschide o fabrică de producere a panourilor solare
În România se deschide o fabrică de producere a panourilor solare

„Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate.

Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, declară Nicolae Ciucă.

Vezi și: Toate parcările din Franța vor fi acoperite cu panouri solare. Legea a fost aprobată de Senat