- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este vremea de schiat! Ultimul weekend în care românii se mai pot bucura de atmosfera de iarnă pe pârtiile de la munte.

21 Apr, 10:25 • Constantin Cristina
Se încheie sezonul de schi, iar acest weekend este ultimul în care iubitorii de acest sport se mai pot bucura puțin de zăpada de la munte până la următoarea iarnă care va veni.
Este vremea de schiat! Ultimul weekend în care românii se mai pot bucura de atmosfera de iarnă pe pârtiile de la munte.

Ultimele zile de schiat la munte au sosit! În Masivul Postăvaru se încheie sezonul de schi, la fel și în Poiana Brașov, a anunțat antena 3 CNN.

Ultimul weekend în care românii mai pot schia

Cei care mai vor puțină adrenalină pe pârtia de schi, duminică este ultima șansă, până la următoarea iarnă. Inclusiv pârtiile din partea superioară a masivului se vor închide din cauza condițiilor meteo care s-au anunțat. Temperaturile pozitive și ploile sunt factorii primordiali care duc la dispariția zăpezii.

Citește și: România va avea o nouă pârtie de schi. Iată unde va fi aceasta și lista completă a pârtiilor din țara noastră

La acest moment se poate schia în condiții foarte bune, în primăvară, mai exact pe pârtiile Doamnei Ruia, Lupului, Domnul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia.

pârtie de schi
pârtie de schi

Pârtiile sunt acoperite de un strat de zăpadă de 10-20 de centimetri. Mai mult, vor funcționa pentru turiști și instalațiile de transport pe cablu, telegondola și telescaunul Ruia, fiind deschise până la ora 16:00, sâmbătă, iar duminică va fi un program mai scurt, 15:45, a informat Primăria Brașov.

Ca în fiecare sezon, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Un punct de urcare este 5,5 lei, așadar pentru 10 puncte schiorii sunt nevoiți să scoată din buzunare 55 de lei. Bucurie pe copiii de 6 ani, care beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Alte articole: Pârtie! Iubitorii de schi nu trebuie să rateze asta! Unde se va putea schia de Paște?