- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eugen Teodorovici vrea să fie președintele României! Fostul Ministru de Finanțe și-a anunțat candidatura la alegerile din 2024. „Așa ar fi corect pentru români”

07 Feb, 09:30 • Bumbeneci Diana
Eugen Teodorovici confirmă că va candida la alegerile din 2024. Fostul Ministru vrea să fie președinte, în locul lui Klaus Iohannis.
Eugen Teodorovici vrea să fie președintele României! Fostul Ministru de Finanțe și-a anunțat candidatura la alegerile din 2024. „Așa ar fi corect pentru români”

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici a anunțat, la Aleph News, că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta susține că este momentul potrivit să devină liderul țării.

Teodorovici vrea să fie președinte

Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic”, a spus Teodorovici, anunță Mediafax.

În momentul în care a fost întrebat ce ar alege între a parte din conducerea Băncii Naționale a României sau a fi președintele României, fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus că ar fi gata pentru orice funcție, deoarece întotdeauna s-a gândit la români.

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepția ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată și mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult și simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalți și de-asta aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și nu cred, ci sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara aceasta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă, în acest sens, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidențiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.

Ai mai putea citi: Alina Gorghiu critică dur eforturile lui Ion Iliescu. „Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România”

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

„Am spus că așa e corect, ca un politician care crede că poate face pentru cei din jurul său să își dorească o funcție cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulți dintre români. Pentru că altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie.

Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

Politicianul nu vrea să recunoască și dacă va fi susținut de un partid.  Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e „o discuție lungă”:

„Eu aș prefera și mi-aș dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii județene, pentru funcția înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Fostul ministru spune ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat

Teodorovici, când a fost întrebat ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat, a răspuns că „toți acești mulți ani din spate sau din 1991 până în prezent de administrație, experiență în intern, în extern (…) Sunt un om asumat. Niciodată nu am să fug de greșeală, am să îmi asum greșelile pentru că așa e normal să fie și liderii cam așa fac, să știți. Lider te naști, nu te faci. Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic și această credință în tine nu e o aroganță. Siguranța de sine e foarte importantă la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe bătălii, contre ”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani și a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanțe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost al Finanțelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Ai mai putea citi: Kelemen Hunor: comasarea alegerilor în 2024 nu se va putea face! Iată de ce

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult