- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Europarlamentarul Cristian Bușoi, declarații despre schimbările majore pe piața medicamentelor: “Am stabilit noi tarife.”

02 Dec, 15:41 • Oprea Alina
Cristian Bușoi a vorbit despre modificările care vor surveni pe piața medicamentelor. Acesta a menționat că vor fi tarife noi!
Europarlamentarul Cristian Bușoi, declarații despre schimbările majore pe piața medicamentelor: “Am stabilit noi tarife.”

Europarlamentarul a discutat, în cadrul emisiunii Be EU, despre importanța pachetului Farma pentru România. De asemenea, acesta a făcut clarificări cu privire la modificările care vor fi aplicate pe piața medicamentelor.

Ai putea fi interesat și de: Orașul din România unde se construieşte prima fabrică internaţională de medicamente. Investiţie de peste 50 de milioane de euro

Declarațiile europarlamentarului asupra schimbărilor de pe piața medicamentelor

Europarlamentarul Cristian Bușoi
Europarlamentarul Cristian Bușoi

Acesta a fost întrebat de către Sabina Iosub despre ceea ce înseamnă cu adevărat pachetul Farma pentru România.

„Pentru România poate fi o bună oportunitate pentru că acest pachet legislativ, directiva și regulamentul care va stabili noi reguli în ceea ce privește aprobarea medicamentelor la nivel UE.

Noua formă de organizare a Agenției Europene a Medicamentului. Cele câteva măsuri de încurajare a investițiilor în UE, atât pentru medicamentele generice, cât și pentru a avea un mai bun acces al tuturor cetățenilor europeni la medicamente inovatoare, pot aduce beneficii și pentru pacienții din România.

Este o legislație complexă. Una dintre cele mai stufoase legislații care sunt în dezbatere în acest moment în PE. Este și o modernizare a unei legislații existente.”, a declarat europarlamentarul conform Antena3. 

Mai mult decât atât, acesta a adus precizări cu privire la cum ar putea românii sa aibă acces mai facil la acestea. Pentru români, este foarte important ca aceștia să aibă acces la medicamente pentru a putea să trateze afecțiunile de care suferă sau chiar de bolile de care trebuie să fie tratați.

„Pot spune și da și nu. Da, pentru că UE va fi mai atractivă pentru a veni mai repede cu medicament nou descoperit.

În propunerea Comisiei Europene, o parte din exclusivitatea medicamentului va fi asigurată doar dacă va intra în toate cele 27 de țări europene. 

Agenția Europeană a Medicamentului va fi mai eficient organizată.

România nu are posibilitățile bugetare pe care le are Germania, Franța sau țările nordice.

Nu vom putea avea acces la fel ca cetățenii din aceste țări în același timp și la toate medicamentele, dar măcar să nu mai fim pe ultimul loc.”, a adăugat acesta, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Reformă majoră! Ministerul Sănătăţii a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente