- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

EXCLUSIV| Riscuri uriașe pentru cei care vor să cumpere bilete la Coldplay de pe OLX. Cum încearcă cei care vând biletele să-i convingă pe potențialii cumpărători că nu le vor da țepe „Nu sunt samsar, nu vă pot trimite poza cu buletinul”

04 Aug, 12:12 • Constantin Cristina
Biletele Coldplay au făcut ravagii în mediul online, dar au născut și o mulțime de înșelătorii. Multe dintre bilete, care ar trebuie să îți asigure locul la concertul mult așteptat, pot fi false. Iată cum ar trebui să abordezi un comerciant ca să nu fi păcălit.
EXCLUSIV| Riscuri uriașe pentru cei care vor să cumpere bilete la Coldplay de pe OLX. Cum încearcă cei care vând biletele să-i convingă pe potențialii cumpărători că nu le vor da țepe „Nu sunt samsar, nu vă pot trimite poza cu buletinul”

Pe internet au apărut biletele la Coldplay, s-au vândut extrem de rapid, însă sunt și bilete puse în vânzare pe Olx. Potrivit unui avertisment făcut săptămâna trecută cu privire la circulația biletelor pe diferite platforme de vânzare, s-a descoperit că multe dintre ele sunt false și cu toate acestea, sunt puse la vânzare la prețuri exorbitante.

Citește și: Prăpăd la cumpărarea biletelor pentru Coldplay! Peste 100.000 de oameni sunt în așteptare online ca să cumpere bilete! Trupa va primi aproximativ 5 milioane de euro pentru concertul de la București!

Pe Daily există mai multe știri despre evenimentul în sine, despre prelungirea concertului cu încă o zi, despre criza aceasta a biletelor, dar și a înșelătoriilor din mediul online. Așadar, organizatorii concertelor Coldplay din București, din 12 și 13 iunie 2024, atrag atenția fanilor privind biletele revândute pe internet.

Mare atenție la biletele Coldplay! Cât de ușor poți pica în plasa escrocilor și cum poți evita acest lucru

Vânzarea biletelor pentru concertul de anul viitor a devenit un haos, mai ales că dincolo de ecran, cumpărătorul nu-și poate da seama dacă vânzătorul poate fi de încredere sau nu, deci încrederea nu poate fi o garanție, așadar, în această situație, cel mai bine ar fi să fie solicitată o poză cu buletinul vânzătorului, în cazul unei probleme, să fie găsit și să rezolve situația creată, prin restituirea banilor.

Mulți dintre comercianți spun că și ei la rândul lor au achiziționat biletele de pe diferite site-uri, precum enterix, viagogo.com, iabilet.ro, etc. sau din tribune și le vând la diferite tarife, unele mai mari decât altele: prețul unui bilet poate pleca de la 450 de lei și poate ajunge la 2.000 de euro.

bilete Coldplay
bilete Coldplay

Biletele se pot achiziționa atât fizic, cât și online, însă vânzătorul nu dă nicio siguranță că acel bilet este 100% original sau că îl vinde unui singur cumpărător, acesta fiind unic, datorită codului QR de care dispune biletul. Așadar, echipa Daily a conversat cu câțiva vânzători de aceste bilete pe site-ul olx și a cerut o garanție în momentul în care le cumpără și niciunul dintre ei nu a fost de acord să atașeze date personale, mai precis, buletinul, pentru a avea o siguranță în cazul în care biletul este fals.

Bilete Coldplay
Bilete Coldplay
bilete Coldplay
bilete Coldplay
Bilete Coldplay
Bilete Coldplay
bilete Coldplay
bilete Coldplay

Există riscul să nu ne dăm seama dacă comercianții încearcă să ne întindă o capcană. Majoritatea biletelor sunt false, dacă nu toate, și riscați să nu intrați nici la concert și nici banii să vi-i recuperați, motiv pentru care niciunul dintre comercianți nu vor să-și expună datele personale. De aceea, este recomandat ca biletele să fie cumpărate doar de pe platforme acreditate în acest sens, asta dacă doriți să vă păstrați banii în siguranță.