- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Experții iPhone, despre trucul cu orez, după 17 ani de istorie tehnologică. Ce se întâmplă, de fapt, cu telefonul

24 Feb, 17:22 • Bocioacă Bianca
Experții iPhone au comunicat o serie de pași care îți vor strica telefonul și mai rău, dacă l-ai scăpat în apă sau l-ai spart. Este trucu cu orezul real sau doar un mit?
Experții iPhone, despre trucul cu orez, după 17 ani de istorie tehnologică. Ce se întâmplă, de fapt, cu telefonul

După ce îți scapi telefonul în apă, ești dispus să faci orice pentru a-l face să funcționeze din nou. De la lăsarea lui în orez la folosirea unui uscător de păr, există zeci de presupuse trucuri online garantate că îți vor repara telefonul. Experții iPhone, un brand care a luat naștere în urmă cu 17 ani, au dezvăluit că unele sfaturi clasice ar putea, de fapt, să-ți strice și mai tare telefonul.

Citește și: Inovație la Apple! Compania dezvoltă iPhone-urile pliabile. Vor semăna cu telefoanele cu clapetă de pe vremuri

Dacă telefonul tău nu se aprinde sau dacă vezi „alertă de detectare a lichidului”, Apple spune acum că cel mai bun sfat este pur și simplu răbdarea. Deci, dacă ți-ai scăpat întâmplător telefonul în apă, iată cinci lucruri de făcut și de evitat pentru a te ajuta.

Dacă ți-ai scăpat telefonul în apă, îndepărtează imediat orice exces de lichid cu un prosop uscat și curat. Cu cât telefonul rămâne mai mult în apă, cu atât apa are mai mult timp să pătrundă în ceva important și cu atât mai mult va dura să se usuce. 

Apple recomandă să deconectezi orice cablu de la iPhone și să le scoți din priză. Dacă telefonul este în totalitate ud, ar fi util să îl oprești cât mai repede. Pentru a elimina orice exces de apă din portul de încărcare, Apple recomandă să „bateți ușor iPhone-ul cu mâna, cu conectorul în jos”.

După aceea, lasă telefonul într-o zonă uscată cu o bună circulație a aerului și să așteaptă. Dacă îți apare avertismentul „lichid detectat”, asta înseamnă că există umiditate în portul de încărcare, Apple recomandă să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a încerca din nou să deschizi iPhone-ul.

Telefonul nu va prelua energie dacă există apă în portul de încărcare, deci există probabilitatea de a-ți deteriora telefonul încercând să testezi. Cu toate acestea, Apple recomandă să lași telefonul până la 24 de ore pentru a se usca complet, scrie retetesivedete.ro.

Un telefon iPhone nu are ce căuta în orez

Apple a confirmat acum că nu există niciun avantaj în a-ți pune telefonul într-un bol cu orez crud. Ideea din spatele acestei teorii este că orezul uscat acționează ca un desicant, la fel ca acele pachete cu gel de silica, care atrag apa din telefon.

În realitate, orezul nu funcționează în acest mod, iar lăsarea telefonului în orez poate inhiba de fapt circulația aerului. Acest truc pare să funcționeze pentru că lăsarea telefonului în orez îl ține departe de vedere și reduce tentația de a-l porni sau încărca înainte de a se usca.

Citește și: Ești în căutarea unui iPhone 15 Pro la super preț? Îl găsești la Yzzy!

Într-un nou comunicat, Apple a avertizat în mod specific împotriva încercării acestui truc, avertizând că „aceasta ar putea permite particulelor mici de orez să îți deterioreze iPhone-ul”. Dacă telefonul tău este într-adevăr ud până la saturare, ai putea vrea să încerci să îl usuci mai repede cu o sursă externă. 

În timp ce un uscător de păr ar putea părea o idee bună, Apple a avertizat și împotriva acestui lucru. În comunicat, Apple spune să nu „îți usuci iPhone-ul folosind o sursă externă de căldură sau aer comprimat”. Apple nu detaliază de ce, dar se presupune că încălzirea în exces a telefonului este o rețetă pentru dezastru, în timp ce aerul comprimat ar putea înrăutăți situația.