- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fabrica de Glucoză, următorul cartier al corporatiștilor. Peste 2.000 de apartamente sunt în construcție

06 Feb, 11:21 • Cornel Ghimeșan
Corporatiștii care activează în Nordul Capitalei urmează să poată opta pentru apartamente mai aproape de serviciu. Zona Fabrica de Glucoză urmează să fie transformată într-un nou plo rezidențial pentru aceștia. Peste 2.000 de apartamente sunt deja în construcție sau urmează să fie construite.
Fabrica de Glucoză, următorul cartier al corporatiștilor. Peste 2.000 de apartamente sunt în construcție

Vești bune pentru corporatiștii care lucrează în nordul Capitalei. Cei peste 100.000 de tineri care lucrează în Pipera Nord, Barbu Văcărescu, Floreasca sau Dimitrie Pompeiu, vor avea opțiune de a alege să locuiască chiar lâng locul de muncă. Fabrica de Glucoză va fi transformată în noul pol rezidențial, prin cel puțin șapte noi proiecte de apartamente.  În acea parte a Bucureștiului se află peste 1,2 milioane de metri pătrați de birouri, în care activează peste 100.000 de persoane. O bună parte dintre aceste persoane fac naveta din spre alte cartiere ale Capitalei, pierzând ore întregi în trafic.

Citește și: Industria cinematografiei din România se ridică exact ca spitalele publice din bani privați. Statul român vine la final să se uite.

„În acest moment se află în dezvoltare şapte proiecte rezidenţiale în zona Fabrica de Glucoză, care vor pune pe piaţă un total de peste 2.000 de apartamente. Acestea sunt Nordis View, One High District, One Lake Club, Prima Vista, Yacht Kid şi două proiecte dezvoltate de omul de afaceri Ibrahim Bahbahani. Adiţional acestora, în zonă au fost proiectate sau sunt în curs de proiectare alte câteva proiecte rezidenţiale, cu un total potenţial de câteva mii de unităţi locative”, a spus Viorel Mohorea, manager de vânzări la SVN România.

Peste 2.000 de apartamente sunt deja în construcţie sau urmează să fie dat startul constocțiilor pentru ele în perioada imediat următoare, conform consultanţilor imobiliari, în zona străzii Fabrica de Glucoză.

Peste 23,4 hectare de teren erau deținute de Virginica Tanţi Dumitrescu şi Adrian Cio­robea în zona Fabrica de Glucoză , terenul fiind dat de Primăria Capi­talei în 2005 în schimbul unui teren de 9,3 hec­tare, aflat acum pe fundul lacului Plumbuita şi în parcul Plumbuita. Aceștia au vândut și 1,7 hectare către Kaufland, în timp ce Primăria Municipiului București a expropiat 8.000 de metri pătrați pentru suma de 18 milioane de euro. Totodată, cei doi au cumpărat un teren pentru Blbedere Residences de la Gabriel Popoviciu, proiect pe care mai apoi l-au vândut celor de la London Partners.

Investiții uriașe în zona Fabrica de Glucoză

„Principalele avantaje ale zo­nei au fost şi sunt reprezentate de am­pla­samentul în zona de nord a ora­şului, în imediata apropiere a unei staţii de metrou – Pipera, a mallului Promenada şi a celui mai im­portant pol de birouri din oraş. Infrastruc­tura rutieră este foarte bună şi, dincolo de proiectele în sine şi amplasamentul în imediata apropiere a Lacului Tei, cumpă­rătorii caută şi apropierea faţă de nenumă­rate clădiri de birouri sau un acces foarte facil către alte puncte de interes din oraş, metroul fiind un avantaj semnifi­cativ”, explică Viorel Mohorea.

Noul ciclu de dezvoltare al zonei a fost deschis de către proiectul Belvedere Residance, în anul 2016, când peste 1000 de apartamente au fost livrate. Înainte de actualul ciclu, în zona se dezvoltaseră UpGround şi Laguna Residence.

„Zona a fost printre primele, dacă nu cel mai important pol rezidenţial ca rol în creionarea segmentului middle market. Aproximativ 17% din oferta nouă dezvoltată în oraş în 2015 ţintea acest segment, potrivit datelor departamentului nostru de research. Acest procent a crescut la 28% în 2016, la 38% în 2017 şi la 46% în 2018. Desigur, cu cât s-au finalizat mai multe proiecte de birouri în zonă, cu atât zona a devenit mai dorită de către potenţialii cumpărători ai unei locuinţe noi”, a spus consultantul.

Zona a prins avânt odată cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai exact cu tronsonul de „autostradă urbană“ a acesteia, între centură şi Fabrica de Glucoză, devenind astfel un bulevard de acces cu patru benzi pentru viitoarea autostradă care va merge de la Bucureşti la Braşov, respectiv Oradea.

„Autostrada Bucureşti – Ploieşti şi lărgirea străzii Fabrica de Glucoză au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării imobiliare a zonei – şi a potenţialului de business în sine – atât din punctul de vedere al ritmului de vânzări, cât şi din punctul de vedere al creşterilor de preţuri. Este încă o dovadă că existenţa unei infrastructuri rutiere şi generale bune duce la succes”, a spus Viorel Mohorea

Alte articole: O nouă lovitură imobiliară dată de proprietarii Dedeman. Este cea mai mare tranzacție a ultimilor ani din România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult