- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Factură ieșită din comun primită de un român. „Cum să-mi vină de 10 ori mai mult?. Atât consum eu în 18 luni”

20 Mar, 10:01 • Bumbeneci Diana
Factură record la energie, primită de un român. Bărbatul a avut un adevărat șoc atunci când a aflat cât are de plătit.
Factură ieșită din comun primită de un român. „Cum să-mi vină de 10 ori mai mult?. Atât consum eu în 18 luni”

Continuă scandalul facturilor uriașe în România. Oamenii au fost anunțați de cei mai mari furnizori de energie electrică, Electrica, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, că emiterea facturilor se va face cu întârziere în această perioadă, anunță Antena3. Un român a primit o factură istorică la energie.

Factură ieșită din comun primită de un român

Unul dintre românii care au probleme cu facturile a început să primească brusc și a avut parte de surprize neplăcute. Spre exemplu, un utilizator al platformei Reddit care a aflat că are de plătit o sumă uriașă la factura la energie electrică. De 10 ori mai nare ca până acum, spune bărbatul.

„E greșeală, nu? Efectiv n-are cum să am atâta, stau singur într-o garsonieră mică, maxim am dat 250 de lei la curent, cum se poate să-mi vină de 10 ori mai mult?”.

Așa cum se poate observa în imagine, se vede că românul are de plată 2.307,51 de lei. O astfel de sumă record este pentru o cantitate de 1,775 de kilowaţi consumaţi în perioada 01.02.2023-27.02.2023.

Mai poți citi și: Un român din Cluj a avut un șoc atunci când a primit factura la întreținere. „Să cotizez prin factura blocului înmormântarea cuiva?”

E o greșeală pe undeva, poate se baza pe o estimare foarte proastă, atât consum eu în 18 luni”, îi răspunde un internaut în comentarii.

Plățile vor putea fi făcute în trei moduri, fie direct la oficiul poștal, fie la domiciliu, prin intermediul poștașului sau prin intermediul aplicației online.

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;

– Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Aşadar, pentru prima tranşă de bani pe care românii o primesc pe cardul de energie, plata facturii trebuie făcută până pe 30 iunie 2023.

Vezi și: Un spital din România a primit o factură istorică la energie: 800.000 de lei! Instituțiile nu mai fac față plăților

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult