- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturile la energie sunt plătite din fondurile europene. Peste un milion de familii nu mai au grija notificărilor de plată

28 Mar, 10:17 • Lupu Alexandra
Un milion de familii din România au scăpat de grija facturilor la energie! Suma uriașă de 250 milioane de lei a fost achitată din fondurile europene.
Facturile la energie sunt plătite din fondurile europene. Peste un milion de familii nu mai au grija notificărilor de plată

Facturile la energie nu mai reprezintă o grijă pentru români. Un milion de familii s-au folosit de fondurile europene pentru a achita plățile, așa cum confirmă antena3.ro. Suma alocată programului este una uriașă: 250 milioane de lei!

Românii își iau adio de la grija facturilor la energie

În urmă cu puțin timp, facturile la energie reprezentau un motiv de neliniște pentru români. Scenariul nu este același și astăzi, având în vedere că un milion de familii au achitat notificările de plată din fondurile europene. Concret, suma uriașă de 250 milioane de lei a fost investită în această direcție, în perioada 20 februarie – 27 martie 2023.

138.882 plăți au fost efectuate online, prin intermediul platformei pusă la dispoziție de Poșta Română. În ciuda faptului că prima tranșă a voucherelor de energie se putea folosi până la finalul lui iunie, un milion de familii și-au plătit facturile cu acel card încă din prima lună, așa cum confirmă Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citește și: Amenzi de până la 6.000 de lei pentru românii care folosesc greșit cardurile de energie

„În paralel, continuă anchetele sociale pentru stabilirea eligibilității, urmând ca noi beneficiari să intre în posesia cardurilor în cel mai scurt timp.

Datorită modului accesibil în care am gândit sistemul de plată cu cardul de energie și mobilizării exemplare a tuturor celor implicați în acest proiect, vedem cum în 10 zile s-au făcut 500.000 de noi plăți.

Mulțumesc angajaților Poștei, care sunt la dispoziția beneficiarilor atât la sediile oficiilor poștale, cât și în teren, pentru a încasa plăți, iar aplicația online de plată a facturilor este accesibilă 24/7 pentru cei care vor să achite online”, declară Marcel Boloș.

Românii își iau adio de la grija facturilor la energie
Românii își iau adio de la grija facturilor la energie

Cele mai multe plăți cu voucherele de energie au fost făcute în Capitală (120.000). Clasamentul continuă cu Suceava (41.000) și Bacău (35.500). Până la ora actuală, 2.110.134 carduri au ajuns la românii care se confruntă cu o situație vulnerabilă. Pe măsură ce anchetele sociale se soluționează, numărul de carduri va continua să crească.

Până în prezent, sunt solicitate 6.089 astfel de carduri. În total, de această posibilitate beneficiază aproximativ 4 milioane de persoane, iar bugetul total al programului este de 2.8 miliarde de lei.

Te-ar putea interesa și: Cardurile de energie au fost distribuite în peste 2 milioane de locuințe. Ministrul Marcel Boloș: „Jumătate de milion de familii și-au plătit deja facturile din bani europeni”