- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără ghid turistic nu ai voie să te plimbi! Ce țară interzice acest lucru

26 Mar, 18:10 • Constantin Cristina
Țara care interzice plimbările turiștilor fără un ghid turistic. Oamenii care merg în acel loc să schieze, se vor întâlni cu noi reguli. Care este, de fapt, adevăratul motiv?
Fără ghid turistic nu ai voie să te plimbi! Ce țară interzice acest lucru

O țară căutată pentru peisajele montane superbe, în care turiștii aleg să meargă pentru a schia, ei bine, vizitatorii vor avea o surpriză. Plimbările fie singur, fie însoțit sunt interzise acum fără un ghid turistic, a anunțat spynews.ro.

Citește și: Turismul românesc se digitalizează! Noile plăcuțe de promovare turistică vor avea cod QR și vor fi disponibile în 32 de limbi

Nepal le interzice vizitatorilor să facă plimbări fără un ghid turistic

Nepal le interzice vizitatorilor să se bucure de plimbări în viitoarele vacanțe fără să aibă cu ei un însoțitor. Decizia va fi aplicată începând cu luna viitoare și le interzice străinilor să circule fără un ghid turistic pe Himalaya. Iar aceste drumeții fără îndrumător local sunt cunoscute sub denumirea de Free Independent Trekkers (FIT).

Această măsură a fost luată în calcul, deoarece foarte mulți dintre vizitatori se aventurau în călătorii în zone pe care nu le știau și ajungeau să nu se mai întoarcă.

Tapashya Singh Thakuri de la operatorul de turism Spirit of the Himalaya susține că în această situație companiile de drumeții certificate din Nepal au primit o notificare cu privire la schimbarea regulilor.

Ce părere au autoritățile despre noua regulă

„Această decizie a fost luată în beneficiul turiștilor. În timp ce merg în drumeții solo, turiștii se pierd adesea și s-ar putea confrunta cu nesiguranță. Pentru a atenua acest lucru, am ajuns la decizia de a interzice drumețiile solo. Începând cu 1 aprilie, ghizii sunt obligatorii pentru turismul de aventură.”, a declarat pentru API Maniraj Lamichhane, recent, director al Biroului de Turism din Nepal.

Nepal interzice plimbările fără un ghid turistic
Nepal interzice plimbările fără un ghid turistic

Sudeep Kandel, un ghid autorizat și proprietar al companiei de turism Himalayan Adventure Labs, susține că această decizie este una total greșită.

„Cu tot respectul, nu sunt de acord cu recenta decizie a Nepal Tourism Board de a impune ghizi pentru toți drumeții. Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune. Deși prezența unui ghid poate îmbunătăți experiența de trekking și siguranța, nu este întotdeauna cazul. În loc să impunem o regulă generală, de ce să nu lucrăm în mod colectiv la formarea ghizilor pentru a oferi o opțiune convingătoare pentru drumeții? În plus, dacă siguranța este principala preocupare, regulamentul ar trebui să se aplice tuturor drumeților, inclusiv celor nepalezi, care pot fi mai puțin pregătiți decât turiștii străini.”, spune Sudeep Kandel pentru publicația NTravel.

Alte articole: Destinația de lux din România! Costul unei astfel de vacanțe poate ajunge la 130.000 de dolari