- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără precedent pe scena politică. Sorin Grindeanu vorbește despre alianța PSD-AUR

15 May, 09:01 • Stefan Simion
În ultima perioadă, pe scena politică s-au vehiculat informații cu privire la p posibilă alianță între PSD și AUR. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu a făcut primele declarații în acest sens.
Fără precedent pe scena politică. Sorin Grindeanu vorbește despre alianța PSD-AUR

Sorin Grindeanu a transmis un mesaj categoric despre o posibilă alianță PSD-AUR. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat că PSD nu va face alianţă cu partidul AUR, nici pe termen scurt, nici pe termen lung, mai ales după protestul membrilor şi simpatizanţilor acestui partid în faţa Parlamentului României. Grindeanu este de părere că, la acel protest, Jandarmeria ar fi trebuit să aibă o altă atitudine.

PSD nu va face alianță cu AUR

Întrebat dacă Partidul Social Democrat va continua alianţa cu PNL după alegerile din 2024, Sorin Grindeanu a răspuns, duminică, la Digi24, că în acest moment aceasta este singura varantă care dă o majoritate în Parlament şi a exclus o alianţă cu AUR.

Ai mai putea citi: A crescut salariul unui sudor în România. Cât mai câștigă un astfel de angajat

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

E mult până atunci. Pare că în acest moment e singura variantă care dă o majoritate în Parlament, în ăsta actual. Nu ştim cum vor arăta lucrurile în Parlamentul de după 2024. PSD nu face alianţe cu AUR, nu cred că va face cineva cu AUR. Este punctul meu de vedere, vă spun răspicat cu un an jumate înainte, mai ales după comportamentul pe care l-am văzut în această săptămână în Parlament şi nu doar în Parlament”, a precizat Grindeanu, potrivit news.ro

Tot în cadrul declarațiilor sale, social-democratul a criticat atitudinea Jandarmeriei la protestul AUR din faţa Parlamentului. Acesta susține că jandarmeria ar fi trebuit să aibă o altă atitudine.

Eu cred că şi Jandarmeria trebuia să aibă o altă atitudine în faţa Parlamentului, s-a blocat circulaţia, am mers la votul final şi nu am putut să intru pe intrarea normală, a trebuit să ocolim, să intrăm pe alte alei la Parlament. Plus ce au păţit colegi parlamentari. Lucrul acesta nu este posibil. Nu există vreo intenţie a PSD să facă pe termen scurt, pe termen lung, o alianţă cu acest partid, iar eu mă voi opune total la aşa ceva”, a precizat Grindeanu.

Vezi și: Inginer customer support, jobul cu un salariu de aproape 2.000 de euro pe lună. Cum poți obține aceste venituri

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult