- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ferma cu venit anual de peste jumătate de milion de euro şi niciun angajat. Afacerea de succes a unei familii din mediul rural

11 Jun, 10:39 • Cornel Ghimeșan
Într-un peisaj rural la aproximativ 40 de kilometri de Bruxelles, Aurelie şi Thibault Desmedts au transformat o tradiție familială într-o afacere extrem de profitabilă. Ferme du Ponceau este o fermă mixtă specializată în producția de lapte, carne de vită și pui, precum și plante furajere, toate realizate într-un circuit integrat.
Ferma cu venit anual de peste jumătate de milion de euro şi niciun angajat. Afacerea de succes a unei familii din mediul rural

Ferma cu venit anual de peste jumătate de milion de euro. Ferma a fost încredințată cuplului Desmedts în 2014, continuând tradiția agricolă a familiei. În ultimii aproape 10 ani, aceștia și-au dedicat viața dezvoltării și inovării fermei, creând un model de afaceri care combină agricultura tradițională cu metode moderne de gestionare și vânzare directă.

Ferma cu venit anual de peste jumătate de milion de euro

Ferme du Ponceau cultivă furaje pe 200 de hectare de teren agricol și deține un magazin de desfacere unde vând direct produsele lor, eliminând intermediarii și scurtând lanțul de aprovizionare. Această strategie nu doar că menține costurile la un nivel competitiv, dar și asigură calitatea superioară a produselor. Printre produsele lor se numără lactate, carne și înghețată de casă, specialitatea casei, scrie agrointel.ro.

Citeşte şi: Cine primește 1.500 de lei de la stat! Tot ce trebuie să faci este să depui o cerere

Familia Desmedts deține 280 de vaci din rasa Albastru de Belgia, renumită pentru calitatea superioară a cărnii. Anual, sunt sacrificate 120 de bovine pentru a satisface cererea de produse din carne. Profitul generat de această afacere este impresionant, ajungând la 300.000 de euro pe an. Un factor esențial în succesul lor este cooperarea cu Cooperativa Faircoop, care le oferă un bonus de un euro în plus pentru fiecare kilogram de carne, crescând semnificativ profitul.

Produsele vândute de Ferme du Ponceau sunt de o calitate excepțională, iar prețurile sunt competitive: un ou se vinde cu 0.35 euro, iar laptele cu 1.30 euro. Această strategie le permite să atragă și să mențină o bază solidă de clienți, oferind produse de înaltă calitate la prețuri accesibile.

Citeşte şi: Canicula lovește România! ANM anunță zonele vizate de cod portocaliu pentru 48 de ore

Ferme du Ponceau este un exemplu de succes în agricultura de familie, demonstrând că inovația și dedicarea pot transforma o afacere tradițională într-o sursă substanțială de profit. Aurelie şi Thibault Desmedts au reușit să creeze un model de afaceri sustenabil și profitabil, care servește drept inspirație pentru toți cei care doresc să își urmeze pasiunile în agricultură.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult