- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de până la 1 miliard de euro pentru români. Iată cine se încadrează la proiectul mamut lansat de Fondul European de Investiții

25 Oct, 19:31 • Bumbeneci Diana
Fondul European de Investiţii anunță vestea cea bună! Finanțare de până la 1 miliard de euro pentru întreprinderile mici din România.
Finanțare de până la 1 miliard de euro pentru români. Iată cine se încadrează la proiectul mamut lansat de Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) aduce o nouă formă de investiții în România. FEI a semnat acorduri cu cinci bănci pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România.

În acest sens, seria de garanţii directe neplafonate în valoare totală de 1 miliard euro este susţinută prin intermediul Compartimentul pentru România în cadrul programului InvestEU, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Sunt mari beneficii pentru români, cum ar fi rate mai mici ale dobânzilor.

Finanțare de până la 1 miliard de euro pentru români

„Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat acorduri cu cinci bănci pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România. Seria de garanţii directe neplafonate în valoare totală de 1 miliard euro este susţinută prin intermediul Compartimentul pentru România în cadrul programului InvestEU, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi reprezintă o acţiune ambiţioasă care vizează creşterea durabilităţii şi competitivităţii întreprinderilor din întreaga ţară”, anunţă FEI.

Fondul European de Investiţii (FEI) finanțare
Fondul European de Investiţii (FEI) finanțare

Băncile – Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen Bank şi ProCredit Bank – sunt parteneri binecunoscuţi ai FEI. Instituțiile bancare au implementat cu succes diverse mandate FEI și în proiectele anterioare.

Conform noului proiect, prin intermediul Garanţiei pentru Sustenabilitate, instituțiile bancare ce au rolul de partener oficial vor putea susţine în continuare o transformare ecologică şi durabilă a economiei şi vor putea finanţa investiţii ale beneficiarilor finali care respectă mediul, sunt ecologice şi incluzive. Garanţia de Competitivitate pentru Întreprinderile mici și mijlocii va permite băncilor partenere să faciliteze accesul la finanţare pentru un spectru mai larg de întreprinderi şi industrii, cu condiţii de împrumut care, de regula, nu ar fi oferite în absenţa garanţiei.

Ai mai putea citi: VIDEO EXCLUSIV: Ali Gheorghe, bătrânul de 77 de ani care trăiește vânzând cărți la colț de stradă, în Ghencea. „Am un ajutor social de 170 de lei. Cum poți să trăiești așa?”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult