- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Firma care te ajută să fii cel mai tare din cimitir. Cât te costă să ai un loc de veci rupt din Rai, în 2024: „Majoritatea clienților sunt persoane plecate în străinătate”

16 Apr, 19:08 • Bocioacă Bianca
Ultima fiță în amenajarea unui loc de veci! Pesoanele care vor ca locurile de veci ale celor dragi să arate bine în permanență pot angaja acum specialiști în peisagistică. Costurile nu sunt chiar la îndemâna oricui, dar cerere există.
Firma care te ajută să fii cel mai tare din cimitir. Cât te costă să ai un loc de veci rupt din Rai, în 2024: „Majoritatea clienților sunt persoane plecate în străinătate”

Andrei Lupu se ocupă de câțiva ani de peisagistică și amenajarea locurilor de veci și nu duce lipsă de comenzi. Acesta susține că aproximativ 70% din clienții săi sunt ieșeni plecați în străinătate, care, neputând să aibă grijă de un loc de veci, plătesc ca cineva să facă asta în locul lor.

Citește și: Dumitru Dragomir și-a luat loc de veci în cimitirul Bellu. A plătit o avere: „Mi-e rușine, dar o să spun”

Loc de veci rupt din Rai

„Cele mai multe comenzi le avem înainte de Paște, aceea este perioada cea mai aglomerată pentru noi. Majoritatea clienților noștri sunt persoane plecate în străinătate, care nu se pot ocupa de locurile de veci ale celor dragi, în jur de 70 la sută din clienții noștri sunt plecați în străinătate. Sunt oameni care chiar nu pot să vină în țară, dar vor să fie pregătit totul cum trebuie, nu își doresc ca mormintele celor apropiați să fie lăsate în paragină. În anul 2023, am amenajat în jur de 100 de morminte.Cel mai scump mormânt amenajat de noi, anul trecut, a costat 2.500 de lei, dar a fost mult de lucru la el, am plantat flori, ne-am ocupat de șlefuire, am pus pietre decorative. În mod normal, amenajarea unui mormânt costă până într-o mie de lei, dar avem și clienții care vor lucrări mai speciale. Nouă ne ia în jur de 2-3 ore să amenajăm un mormânt de la 0, dar rezultatul este unul spectaculos la final”

, a declarat Andrei Lupu, un ieșean care se ocupă de amenajarea și întreținerea locurilor de veci din municipiu, potrivit bzi.ro.

Citește și: VIDEO Preot obligat să plătească daune morale unei enoriaşe după ce a obligat-o să cumpere un loc de veci cu 5.000 de lei pentru a-i înmormânta mama

Andrei Lupu amenajează locuri de veci doar în Iași. Tânărul oferă și abonamente lunare pentru întreținerea mormintelor. Abonamentul costă 250 de lei.

„Noi avem și abonamente lunare sau la trei luni. Astfel, acum, că vine vara, mormintele trebuie să fie întreținute, florile trebuie să fie udate de cineva, iar aici intervenim noi cu serviciile noastre. Un abonament lunar costă în jur de 250 de lei. Pentru banii ăștia, noi mergem de 5 ori pe lună și udăm florile, astfel că fiecare mers la mormânt costă 50 de lei. Dacă e nevoie, schimb și florile uscate, iar pentru asta clienții nu trebuie să mai plătească nimic în plus, totul intră în costul abonamentului”, a adăugat Andrei Lupu.