- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Focar de gripă aviară în România! Alertă în rândul autorităților

25 Dec, 08:34 • Bumbeneci Diana
Un nou focar de gripă aviară duce la îngrijorări în rândul autorităților. ANSVSA amanță zonele afectate.
Focar de gripă aviară în România! Alertă în rândul autorităților

Este alertă în România după ce un nou focar de gripă aviară a fost identificat la o exploatație comercială din județul Olt.

Focar de gripă aviară în Olt

Conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prezența virusului gripei aviare H5N1 a fost confirmată în probele prelevate de la cadavrele de păsări dintr-o exploatație comercială de găini ouătoare cu un efectiv de 73.583 de capete, din localitatea Piscani, județul Olt.

După ce s-a confirmat prezența focarului, DSVSA a activat imediat Unitatea Operaţională Locală, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Pentru implementarea planului de măsuri a fost informată Instituția Prefectului Olt și a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt, care a adoptat măsuri pentru combaterea și stingerea focarului de gripă aviară.

gripă aviară
gripă aviară

Potrivit procedurilor generale, păsările vor fi eliminate din focar, cadavrele vor fost ecarisate împreună cu resturile de furaje și așternuturile contaminate. După îndepărtarea cadavrelor și a deșeurilor, se va proceda la efectuarea dezinfecției.

În același timp, în jurul focarului au fost instaurate zonele de protecție (3 km) și supraveghere (10 km). De asemenea, s-au luat măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor și mijloacelor de transport.

Vezi și: STUDIU. 7 din 10 angajatori vor oferi anul acesta primă de Crăciun. Bugetul este de până la 400 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult