- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri de 200.000 de euro GRATIS pentru români. MADR anunță persoanele eligibile

21 Feb, 10:01 • Bumbeneci Diana
MADR oferă fonduri în valoare de 200.000 de euro pentru români. Iată cine sunt persoanele care pot beneficia de noul sprijin financiar.
Fonduri de 200.000 de euro GRATIS pentru români. MADR anunță persoanele eligibile

Sunt vești bune de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării: se oferă 200.000 de euro fonduri! Anul acesta, antreprenorii din mediul rural vor primi șansa să acceseze fonduri europene pentru investiții în crearea și dezvoltarea activităților neagricole, prin intermediul liniei de finanțare DR-29. Așadar, beneficiarii vor putea primi o finanțare de maximum 200.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului de 65% fonduri europene.

Fonduri de 200.000 de euro pentru români

Conform calendarului estimativ lansat de curând, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, depunerea proiectelor urmează să înceapă în luna iunie a acestui an, iar bugetul total alocat intervenției DR-29 va fi de 150 de milioane de euro.

Această intervenție este echivalentă cu fosta măsură 6.4 din PNDR 2014-2020, diferența fiind că beneficiarul va trebui să suporte un aport mai mare din fonduri propriii.

Vezi și: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

fonduri MADR
fonduri MADR

„DR-29, o măsură foarte așteptată de către întreprinzătorii din zona rurală, pentru că lor li se adresează, este cunoscută de fermieri ca fosta măsură 6.4 pentru investiții non-agricole. Diferența este că în această ediție, cofinanțarea va fi mai mare, va ajunge la 35%”, a precizat consultantul Neluțu Dogaru pentru AGRO TV.

Condițiile de eligibilitate pentru finanțarea prin DR-29 sunt următoarele:

  • Investiția trebuie să se realizeze în spațiul rural;
  • Solicitantul trebuie să nu fie în insolvență, incapacitate de plată sau în dificultate;
  • Investiția trebuie să se încadreze în cel puțin unul din domeniile sprijinite prin intervenție;
  • Solicitantul trebuie să demonstreze capacitatea de a asigura cofinanțarea investiției;

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării mai anunță în acest context că viabilitatea economică a investiției se va demonstra pe baza prezentării unei documentații tehnico-economice. Banii de la stat sunt oferiți doar pentru investiții în afaceri neagricole care vizează domeniile de servicii, producție sau turism.

Nu rata și: Guvernul anunță câte tranșe de bani intră pe cardurile sociale în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult