- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri europene 2023. Cum poți primi GRATIS 70.000 de euro

20 Sep, 10:35 • Bumbeneci Diana
Fonduri europene 2023: Tinerii fermieri cu șanse MAXIME la finanțarea de 70.000 EURO/fermă.
Fonduri europene 2023. Cum poți primi GRATIS 70.000 de euro

Fonduri europene pentru fermieri. Linia de finanțare mult așteptată tinerii români care vor să devină fermieri va fi gata în curând. Este vorba despre DR 30, urmează să fie lansată în luna octombrie, însă până atunci, toți cei care vor să aibă șanse la accesarea fondurilor europene trebuie să-și pregătească proiectele.

Fonduri europene pentru români

Există anumite categorii de fermieri care au șanse mai mari la finanțare decât alții, datorită criteriilor de selecție gândite de Ministerul Agriculturii. Care sunt acestea ne-a explicat Cosmin Măglaș, consultant pentru accesarea fondurilor europene, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Cât de protejate sunt companiile românești în prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului. Ce date au fost reliefate de analiza Qoobiss

„Din punctul meu de vedere, DR 30 – instalarea tinerilor fermieri, este o măsură extrem de importantă și în acest an în PNS, deși nu este una foarte viabilă economic, deoarece suma de 70.000 de euro este relativ mică pentru începerea unei afaceri agricole. Prin intermediul DR 30 se urmărește instalarea tinerilor fermieri ca manageri ai unor exploatații agricole pentru prima dată, or asta înseamnă că ei nu au experiență și nu au utilaje. Suma care se oferă este relativ mică pentru a începe o astfel de afacere.

Trebuie să spunem că, în acest moment, cele mai mari șanse la accesarea acestui proiect le au cei care cultivă legume în spații protejate în zona de câmpie și cei care au exploatații zootehnice în zona montană. Din punctul meu de vedere este un punctaj corect, de această dată, pentru aceste două categorii. Totuși, aș fi lăsat și alte categorii să aibă șanse în a accesa fondurile.

Le recomand tuturor celor care doresc să acceseze fonduri să nu întârzie în pregătirea actelor, pentru că nu cred că va fi o perioadă lungă de pregătire a proiectelor între lansarea ghidurilor finale și depunerea proiectelor. Estimez că ghidul final va fi lansat cu maxim 10 zile înainte de depunerea proiectelor, așa cum s-a întâmplat și în vechile programări”, a precizat Cosmin Măglaș pentru AGRO TV.

Ai mai putea citi și: Preț carburanți 20 septembrie 2023. Șoferii din România se lovesc astăzi de o nouă scumpire a benzinei și motorinei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult