- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 20 septembrie 2023. Șoferii din România se lovesc astăzi de o nouă scumpire a benzinei și motorinei

20 Sep, 08:22 • Bumbeneci Diana
Carburanții sunt astăzi mai scumpi. Petrom anunță noi prețuri pentru benzină și motorină.
Preț carburanți 20 septembrie 2023. Șoferii din România se lovesc astăzi de o nouă scumpire a benzinei și motorinei

Petrom

, liderul pieței carburanților, a prezentat noile prețuri pentru benzină și motorină. Conform informațiilor analizate pe Monitorul Prețurilor, schimbările de preț au avut loc marți după amiază, 19 septembrie, când benzina și motorina standard s-au scumpit cu câte 3 bani pe litru.

Preț carburanți 20 septembrie

La stațiile din București, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,25 lei și 7,31 lei. De partea cealaltă, un litru de motorină standard, între 7,56 și 7,59 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează miercuri, 20 septembrie, un preț de 7,30 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,58 lei pentru cel de motorină standard.

Carburanți
Carburanți

Conform sursei citate, ultima majorare de preț de la Petrom a avut loc miercuri, 13 septembrie. La acea vreme, benzina și motorina s-au scumpit cu încă 4 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor, după o majorare de preț cu 5 bani pe litru aplicată luni, 11 septembrie.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 92 de bani pe litru, iar benzina cu 63 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În situația prețurilor pentru motorină, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 8 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Chiar dacă prețurile au crescut în ultimele zile, România se află pe locul patru în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Malta și Polonia. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată tot pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Citește și: Intervenție chirurgicală de urgență. 36.000 de euro, prețul pus pe viața unui copil de 14 ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult